Marxen 30 menors estrangers no acompanyats allotjats a l’Hotel Marisol

Des del mes de juny, 60 joves menors estrangers no acompanyats han viscut a Calella aprenent la llengua, la cultura i formant-se per un futur millor. Avui han marxat 30 d’aquests joves de l’Hotel Marisol.

Aquest dimecres, tal com s’havia anunciat, part dels menors estrangers no acompanyats han marxat a Santa Margarida de Montbui. A partir d’ara, canviaran d’ubicació però seguiran estant a un centre de menors. L’estructura educativa que seguiran, fins als 18 anys, és la mateixa que han realitzat fins ara: participant de l’entorn i els costums, aconseguint certificats de llengua, assistint a classe i a entitats externes que treballen per la formació i enriquiment d’aquestes persones. Fancina Galán, directora Eduvic.

La situació de Calella era provisional, aquest setembre marxem els 60. La situació des de l’1 de juny que som aquí, era provisional. Avui han marxat 30 joves amb la meitat dels educadors del centre. Aviat marxem la resta.

Actualment, per aquests joves el més semblant a la seva família és l’equip educatiu. Persones que a més d’oferir un vessant educatiu i disciplinari, també ofereixen una part afectiva. Galán ens explica que la integració de joves de 16 anys quan senten rebuig és complicada, “s’adonen que per una situació puntual d’un grup, paguen tots, és injust”

I és que pràcticament des de l’arribada a Calella dels menors estrangers no acompanyats s’han fet córrer notícies falses de forma irresponsable que han creat alarma social i distorsionat la realitat. La nostra ciutat ha viscut una situació magnificada envers aquestes persones per situacions que han succeït fora de la població o de manera aïllada, repercutint i estigmatitzant un col·lectiu que pateix un procés migratori complicat, a la recerca d’una oportunitat.

Tots els educadors lamentem que es visualitzin imatges desagradables i que no es posi de manifest el treball de la gran part de nanos del centre: quan assisteixen a les aules, quan fan activitats esportives, participen de diferents activitats d’oci i cultura… Lamentem que això no es posi en manifest perquè és el treball de les persones que s’intenten integrar i dels educadors.

Les incidències que s’han produït s’emmarquen exclusivament en l’àmbit de la convivència i el civisme. Situacions de les quals s’ha donat resposta. Per això, l’equip insta a donar oportunitats a les persones, retallar les desigualtats, perquè persones que han nascut a un territori amb molta dificultat també tinguin una oportunitat en un país en desenvolupament.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Jimmy ha dit:

    No os da verguenza vender que no ha pasado nada en calella mientras han estado aqui?
    Todos sabemos la realidad, cuantas veces han intervenido los mossos? Cuantos hurtos han cometido? Y la Inseguridad ciudadana… ?
    Vamos, que ahora los tendremos que aguantar en otro lado…

  2. MARTA CABRERA ha dit:

    És vessant ,no besant i disciplinària amb accent…un mitjà com vosaltres no pot fer faltes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *