No hi ha hagut cap cas confirmat de coronavirus en menors a l’Hospital de Calella

Només un 2% de tots els casos de Covid-19 al món s’han donat en menors de 19 anys. De fet sembla ser, que els nens són menys propens a contraure i transmetre la Covid-19, segons la majoria d’estudis, tot i que segueix vigent un intens debat científic sobre les raons per les quals passa això. El coronavirus, com a malaltia, nova implica fer correccions constants, i ara els experts avisen que els menors no l’encomanen tant com es pensava inicialment. A Calella, al llarg de tota la pandèmia, no s’ha detectat cap cas confirmat de coronavirus en menors.

Una de les primeres mesures que van prendre les autoritats sanitàries va ser decretar el tancament de les escoles. Tres mesos més tard, aquesta setmana, els centres educatius han tornat a reobrir portes per rebre alumnes molt tímidament. Ho han hagut de fer amb mascaretes, distanciament i gel hidroalcohòlic. La crisi del coronavirus ha capgirat als més petits de casa, però realment són portadors del virus? Com sí que ho són d’altres malalties infeccioses? Pel pediatre del CAP de Calella, el doctor Joan Anton López, de moment no hi ha una resposta clara aquesta incògnita que ens ha acompanyat al llarg d’aquests tres mesos.

És una pregunta que de moment no tenim resposta. Tot ens ha agafat de nou i no tenim estudis. La realitat és que aquest virus ha afectat persones grans o amb problemes de salut amb un sistema immunitari més dèbil. Ara sembla que els nens tenen una certa capacitat de resposta contra el virus que fa que no els afecti com a les persones grans.

A Calella, segons el pediatre del CAP, Joan Anton López, no hi ha hagut cap cas confirmat, però sí sospites de casos lleus.

Casos confirmats de Covid-19 no s’han donat. A la consulta hem tingut sospites o hem fet el seguiment de contactes. I a l’hospital al començament va haver-hi un parell de casos sospitosos lleus i que van anar a casa.

Segons diferents experts, els menors de 20 anys s’infecten menys i si contrauen el virus són asimptomàtics o molt lleus. Ara bé, el doctor López es mostra prudent amb la reobertura d’escoles.

Com a pediatre, veient  la baixa incidència del virus, podem pensar que si és bo obrir escoles. Però no sabem del cert, com actuen els nens. No pateixen igual la malaltia però poden ser portadors. És una mesura de prudència haver retardat l’inici de les escoles i fer aquesta reobertura tan gradual. Però clar, encara queden molts interrogants per respondre.

De moment totes les incògnites estan posades en com serà el retorn a les aules el setembre i de si hi pot haver una segona onada a la tardor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *