“La crisi dels refugiats s’ha convertit en una malaltia crònica que ja no rep atenció”

Íñigo Gutiérrez, voluntari de Salvamento Marítimo Humanitario, ha dit a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que la situació dels refugiats a Europa és molt més greu que quan va esclarat la crisi, a finals del 2015. L’entitat guipuscoana és una de les beneficiàries de la campanya que Calella pels Refugiats ha realitzat per recaptar diners i destinar-los a l’ajuda i l’atenció a les persones que, fugint de la guerra i la misèria, s’arrisquen a perdre la vida en un viatge fatal pel Mediterrani.

iñigo_gutiérrezGutiérrez ha posat de relleu la necessitat imperiosa, ara més que mai, de continuar explicant quina és la realitat de les persones refugiades a Europa i de seguir despertant consciència social. En aquest sentit, des de Salvamento Marítimo Humanitario es mostren “altament agraïts” del suport que han rebut de Calella pels Refugiats cap a la seva tasca voluntària.

“Ara és molt més important que al principi perquè hi havia molta mobilització social i es van produir moltes iniciatives espontànies. Ara s’ha convertit en una una malaltia crònica que no rep tanta atenció, però la situació és molt pitjor. Trobar-nos amb iniciatives com la de Calella pels Refugiats és, a més, un suport moral molt important per la feina que estem fent”, ha assegurat el voluntari de Salvamento Marítimo Humanitario.

El voluntari de salvament aqüàtic de l’ONG també ha explicat a què destinarà l’aportació rebuda per mitjà de les activitats celebrades en el marc del festival La Crida. “Tenim dos projectes oberts. Un a l’illa de Khios per a l’assistència sanitaria al refugiat i l’hem reobert amb un programa d’atenció bucodental i d’atenció a crònics i terminals. I de l’altra, un projecte per fletar un vaixell que reforci el rescat al Mediterrani central i aquests 2.00 euros representen un dels dies de feina al mar”, ha anunciat Gutiérrez.

Gutiérrez va visitar Calella el passat mes de maig per presentar el documental Wait just Wait que testimonia la feina de Salvamento Marítimo Humanitaria. Va participar així en una de les activitats de la Quinzena Solidària de Calella, dedicada aquesta edició als refugiats, quan va tenir coneixement del moviment social calellenc en favor dels drets de les persones migrades.

 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Íñigo Gutiérrez de SMH a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *