Balanç positiu a mitjans de temporada d’estiu a les guinguetes de Calella

Una de les ofertes que inclou la temporada de platja a Calella és la de restauració, per tal que els banyistes i usuaris puguin gaudir d’una pausa amb begudes fredes i gelats enmig de tanta xafogor. A les platges de Calella, hi ha 4 guinguetes que ofereixen aquest servei.

El responsable del Xiri9, Quim Fabré, fa una valoració positiva de la temporada d’estiu fins al mes d’agost, encara que el principi va ser complicat.

A alçades d’ara, veient el temps que ens ha fet i una mica tot plegat, jo crec que és positiu en el meu cas. Sobretot valorant que ha fet bon temps, encara que a principis d’estiu va ser complicat entre el temps i l’ocupació, però després es va espavilar i fins al moment bé.

L’episodi de calor amb temperatures de més de 30ºC que hem viscut durant els darrers dies d’estiu, ha afavorit el rendiment. La gent s’hidrata més però en contraposició les persones baixen més tard a la platja o no baixen, ja que aquesta calor intensa no és molt adequada pel sector més jove o més gran de la població.

Una altra diferència, que afecta a l’origen dels consumidors, és l’època. Ara a l’agost hi ha més gent del país, d’Itàlia o de França, encara que aquests anys s’ha notat una davallada amb el turisme nacional.
Una curiositat és que aquest any, en coincidir amb el Mundial de futbol, la gent no ha marxat de vacances fins que han eliminat els seus respectius equips.

Quan hi ha mundials i coses així, no ens ho volem creure, però passa perquè em van explicar que hi havia segons quina nacionalitat que fins al moment que no els havien eliminat de la copa del món de futbol, no sabien activat el tema de les reserves d’aquestes nacionalitats. I no t’ho vols creure, però quan t’ho expliquen i t’ho demostren, t’ho acabes creient. Llavors al principi d’estiu fins que no va acabar el futbol, no sé si és per la raó directa o no, es va notar bastant.

Una temporada d’estiu que no té res a veure amb la d’hivern, ja que encara és un temps més tranquil que els tres mesos forts de l’estiu, però mica en mica s’està notant una tendència a l’alça. Així doncs la temporada d’hivern està donant els seus fruits, allargant el temps que les guinguetes estan obertes i donant feina a llarg termini als treballadors.

Podeu escoltar l’entrevista integra a Quim Fabré responsable del Xiri9,

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *