Aquest diumenge a Calella, doble audició de sardanes

Començarà a les 19h de la tarda i com sempre serà davant el Monument a la Sardana del Passeig Manuel Puigvert.

Ho ha explicat Queralt Pedemonte, presidenta de l’Agrupació Sardanista.

Dues audicions intercalades. El que fem a Calella és intercalar les cobles. Hi ha altres llocs que fan primer una ballada i després l’altra. Nosaltres no, les intercalem i és una mica més de qualitat. S’interpretaran 17 sardanes en total, que són 8 per cada cobla i una en conjunt que aquest any és una sardana escrita per a dues cobles i que es titula Alt Empordà, de Ricard Viladasau. Aquest any commemoren el seu centenari.

Les cobles convidades són La Principal del Llobregat i la Reus Joves, dues formacions que tenen molta nomenada arreu del territori català. L’Associació Sardanista de Calella les intenta portar cada any i, en aquesta ocasió, ha pogut ser en el marc d’aquesta doble audició. Queral Pedemonte ha explicat que aquestes cites sardanistes mouen força gent, ja que hi acostumen a assistir gent de moltes poblacions diverses.

Funciona molt bé pel fet que els sardanistes se solen moure de població quan hi ha alguna activitat més gran que no sigui una audició ja que, segons a quina distància estiguis d’una població, moure’t per una audició no val la pena però per una doble o un aplec sí. Llavors nosaltres vam decidir fer aquesta doble audició ja que era un format que no portàvem a terme a Calella i la veritat es que l’any passat va funcionar molt bé i esperem que aquest diumenge també vagi molt bé.

Queralt Pedemonte ha aprofitat per recordar que encara queden unes quantes audicions dins els cicle d’estiu amb les cobles Jovenívola de Sabadell, La Mil·lenària que és una cobla que ve des de Perpinyà, la Cobla Sabadell i llavors ens quedarà el Concert de Nadal amb la Cobla Montgrins que aquest any estaran dirigits per Jordi Molina.

L’Agrupació Sardanista també serà present als actes de la Festa Major de la Minerva amb un parell de propostes: una per nens i una per grans.

Molt agraïts a l’ajuntament a través de les reunions que va dur a terme a principis d’any, en les quals les entitats podem aportar les nostres propostes per la Festa Major i el NEC. Nosaltres vam proposar diverses propostes; una més enfocada a la gent gran, una pels joves i una per els més petits, i ens han acceptat la dels petits i la dels grans. La dels joves esperem que pugui ser l’any que ve, potser a la festa major petita. Ho emplacem a l’ajuntament. El que tindrem és l’espectacle Tututs ! amb la cobla Bisbal Jove, que és un espectacle que té molt de renom i tothom en parla molt bé i també els Reacoplats, que són la Cobla Montgrins i els Port Bo fusionats amb música de cobla i cançó de taverna. Després tindrem el ball de nit i sardanes amb la Cobla Montgrins que és una de les millors de Catalunya.

De moment però, ens quedem amb la doble audició d’aquest diumenge que recordem començarà a les 19h de la tarda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *