Banyada Nadalenca gairebé de rècord

Famílies senceres, d’avis a nets, han adoptat la tradició de llançar-se a l’aigua de mar el dia de Nadal. El que fa 22 anys era cosa d’uns quants s’ha acabat confirmant com una tradició popular a Calella, que aquest passat 25 de desembre va reunir 624 participants i tots els seus acompanyants, que s’ho miraven des de la sorra. La Colla No Tinc Fred celebra l’arrelament de la seva proposta.

Lluís Barri, de l’entitat organitzadora, ha donat la xifra de participació de la 22ena edició de la Banyada Nadalenca, que frega el rècord que van assolir en l’any del seu vintè aniversari.

Hem arribat als 624 banyistes, ara fa dos anys van ser 627. Però estem igualment molt contents perquè és una quantitat molt important de gent que vol fer festa junts.

El bon temps i les temperatures més que agradables dins i fora de l’aigua van afavorir l’afluència de gent a la Platja Gran, que va omplir-se aquest dia de Nadal més que no pas alguns dies en ple estiu.

Segons Barri, el punt d’inflexió va ser la participació dels petits, que han anat arrossegant famílies senceres.

La banyada va créixer en el moment que van venir nens, de 10 a 12 anys, i això va fer que es convertís en una activitat familiar per començar el dia de Nadal (…) La majoria repeteix, a molts els sents dir que en porten set, d’altres divuit… és el més habitual.

Ràdio Calella TV va retransmetre en directe i a través de les xarxes socials la celebració de la 22ena Banyada Nadalenca.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *