Els ciutadans de Calella gasten de mitjana 121,09 litres d’aigua diaris

aixeta

El consum mitjà diari d’aigua dels habitants de Calella (121,09) es troba per sobre de la mitjana catalana (117 litres). La mitjana maresmenca se situa en 128,16.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha elaborat un informe amb les dades del consum mitjà diari per habitant i per municipi. Segons l’estudi realitzat el consum d’un calellenc en un dia és d’uns 121 litres d’aigua. Tenint en compte la mitjana de la comarca, els habitants de Calella consumeixen menys que un maresmenc, que consumeix al dia 128 litres.

Tanmateix, la despesa d’aigua del municipi és més elevada que la mitjana catalana, que se situa en 117 litres diaris per persona. Des de l’Organització Mundial de la salut es considera que amb 100 litres diaris és suficient per cobrir les necessitats bàsiques, per tant, encara estem lluny d’aquestes xifres.

L’aigua és cada cop un bé més escàs i la sequera, cada cop és més evident. La falta de pluges ha agreujat la situació d’uns embassaments que es troben sota mínims (35%). En un futur immediat tampoc es preveuen pluges contundents que permetin omplir, en certa manera, les reserves d’aigua. Per aquesta mateixa raó, des de les institucions, tornen les crides per tancar les aixetes i fomentar l’estalvi d’aigua, com les que ja es van fer el 2018, durant la gran sequera.

Des de l’ACA aconsellen tancar l’aixeta quan ens rentem les dents o la dutxa quan ens ensabonem, mesures que es poden fer des de casa, però que permeten estalviar molts litres d’aigua.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *