Bars i restaurants, oberts fins a la una de la matinada a partir de divendres

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El Procicat ha aprovat noves flexibilitzacions en les mesures de control de la Covid que entraran en vigor aquest divendres, 4 de juny. El sector de la restauració –cafeteries, bars i restaurants– podrà obrir fins a la una de la matinada, mantenint l’aforament interior i exterior al 50%, com fins ara, amb una distància de 2 metres entre taules. També s’allargarà l’horari de les activitats culturals i esportives, fins a la una de la matinada. I hi ha canvis en l’aforament de diversos sectors.

El Procicat ha ampliat aforaments, que queden de la següent manera:

Activitats culturals i esportives a l’aire lliure: 20%
Comerç: 70%
Parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques: 50%
Sales de joc: 70% amb un màxim de 500 persones a l’interior
Gimnasos i equipaments esportius: 70%
Mercats no sedentaris: 70%
Taxis i vehicles de transport públic de fins a 9 places: sense limitació

A partir de divendres es permetrà el consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics habilitats, com àrees de lleure i de pícnic. També podrà reobrir l’activitat de restauració en recintes culturals i esportius.

Les reunions i trobades socials continuen limitades a 10 persones, sense límit de bombolles.

L’oci nocturn, a l’espera

El Ministeri de Sanitat ha acordat amb les autonomies l’obertura de l’oci nocturn, amb restriccions, als territoris on la incidència de la Covid sigui baixa, per sota dels 150 casos per cada 100.000 habitants. Seria el cas de Catalunya, País Valencià i les Balears.

Segons el pla de reobertura que ja ha definit el Govern català, es faria amb una aforament màxim del terç de la capacitat a l’interior, portant mascareta, amb l’obligació de menjar i beure assegut. De moment no s’aclareix si s’hi podria ballar.

La resolució encara no s’ha publicat al BOE i caldria que cada territori en fixés el com i el quan de la reobertura de discoteques, sales de festa i discoteques després de 15 mesos d’inactivitat.

Josep Sitjes, propietari de La Quadra, un dels pocs locals que encara queden a Calella, ha criticat la gestió que s’ha fet de les restriccions sobre el sector, que considera massa severes i injustes.

Jo estic d’acord que ens tanquin, però que ens donin ajudes reals a les nostres despeses fixes. Només sento polítics omplint-se la boca de milions, però el poble treballador només rep engrunes (…) Si ens haguessin deixat obrir l’oci nocturn, ho haguéssim regulat millor que no pas deixant tota la clientela en llibertat.

Sitjes coincideix amb la patronal del sector que se’ls ha criminalitzat i ha reclamat que, un cop se’ls deixi obrir, es pugui fer amb la mateixa normalitat que abans de la pandèmia.

Que ens deixin obrir al 100%, i amb tota la normalitat. Perquè si ens deixen només fins les 2 o les 3 de la matinada, serà fatal.

La Quadra tornarà a obrir aquest divendres només per servei de bar i restaurant, fins a la una de la matinada. A l’interior, l’aforament serà del 50% i no s’hi permetrà el ball.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat