El finançament del fàrmac Champix ha fet augmentar les visites a la Unitat de Deshabituació al Tabac

champix 3

Des de fa anys la Unitat de Deshabituació al Tabac del CAP de Calella ajuda a desenes de persones que volen deixar de fumar i que no saben com fer-ho. En ella s’hi ofereix servei d’assessorament sobre els que s’han de seguir per deixa l’hàbit, com afrontar possibles recaigudes i quins són els fàrmacs que hi ajuden. De fet des de l’1 de gener del 2020 s’ha inclòs el tractament a la cartera de medicament finançat pel Sistema Nacional de Salut. Té un cost de 80 euros i només es pot prescriure en el marc d’un programa supervisat per un professional mèdic i es pot allargar fins a les 12 setmanes.

Julià Cruz, infermer del CAP de Calella i responsable de la unitat, ha exposat que des que se subvenciona un 40% del tractament els usuaris d’aquest programa han anat en augment.

Ens ha anat molt bé que sigui finançat el tractament farmacològic ha sigut molt motivador perquè és un fàrmac car. Nosaltres els hi receptem i fem un seguiment físic i psicològic.

Cruz també ha explicat que la majoria de persones que van a la consulta són persones que ronden la quarantena o la cinquantena i que porten més de 20 anys fumant. A causa de la Covid, la primera visita sí que es fa presencialment, però la resta són telemàtiques. El seguiment i tractament és en funció de l’evolució de cada usuari i sol durar uns tres mesos. S’aconsella canviar de rutines i alterar hàbits que portin el record d’encendre una cigarreta.

La majoria són adults de 40-50 anys que porten 20 anys fumant. Em trobo amb molts primers intents, gent que mai ho ha intentat. Ara amb la pandèmia fem la primera visita presencial i la resta són control telefònic.

Si es vol deixar de fumar i rebre l’ajut de la Unitat de Deshabituació al Tabac es pot demanar hora trucant al CAP de Calella.

Recupera l’entrevista a Julià Cruz al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat