L’institut Bisbe Sivilla tornarà a ser seu de les PAU

124 alumnes de les dues escoles concertades i institut públic de Calella es presentaran la setmana que ve a la selectivitat, que es farà entre el 8 i l’11 de juny. L’Institut Bisbe Sivilla tornarà a ser per segon cop seu de les PAU només per als alumnes calellencs amb l’objectiu de mantenir la descentralització dels tribunals i reduir la mobilitat dels estudiants.

La selectivitat mantindrà els canvis adoptats en la convocatòria del 2020 segons ha avançat la Secretaria d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement. Per tant, els exàmens es tornaran a dividir en franges horàries i es flexibilitzaran les diferents opcions en els enunciats. La mascareta també serà obligatòria en tot moment i les aules hauran d’estar degudament ventilades. El Bisbe tornarà a ser la seu dels centres calellencs. La seva directora, Eva Sánchez, ha destacat que a diferència del curs passat, quan les classes eren telemàtiques, aquest any la logística ha estat més complicada, ja que els ha obligat a redistribuir aules i alumnes.

Aquest any és una mica complicat organitzar les proves al centre. L’any passat no teníem alumnes i no hi havia problema per cedir espais. Aquest any coincideixen amb classes ordinàries d’ESO i 1r de batxillerat. Hem demanat a l’Ajuntament que ens cedeixi espai per reubicar els alumnes de 4t de l’ESO que estaran aquells dies a l’Escola Oficial d’Idiomes.

El Bisbe acollirà a 45 estudiants del mateix institut, 15 de l’Escola Pia i 64 del Freta. S’habilitaran 9 aules i per garantir la distància de seguretat de dos metres a cada classe només hi haurà 15 alumnes que seran supervisats en tot moment per dos professors.

Amb tot el tema de la pandèmia continuen aplicant la mateixa normativa de l’any passat i només hi haurà 15 alumnes per aula. La vigilància no la faran professors del centre sinó que són professors externs d’altres escoles.

Per assumir les proves, l’institut ha redistribuït les classes de tots els cursos i la majoria d’alumnes seran faran del centre fent sortides i excursions per no coincidir amb els que s’examinen de les PAU.

L’examen de llengua castellana donarà el tret de sortida a la convocatòria

Enguany com sempre, hi ha 29 matèries, però cada estudiant podrà fer 8 exàmens com a màxim; 5 matèries troncals (llengua catalana, castellana i estrangera; història i una de modalitat) i 3 d’específiques que permetran arribar als 14 punts.
Pel que fa a la preinscripció universitària pel curs 2021-2022 es podrà fer fins a l’1 de juliol. Els resultats de les proves estaran disponibles el 25 de juny. Les notes de tall 2021 que decidiran l’assignació de places es publicaran el 13 de juliol.

La convocatòria extraordinària serà del 7 al 9 de setembre i les dates de preinscripció seran els dies 20 i 21 d’aquell mateix mes.

Des del departament d’Empresa i Coneixement també s’ha demanat als estudiants que donin positiu per coronavirus o que s’hagin de confinar que ho comuniquin tan aviat com tinguin constància. D’aquesta manera, s’avaluarà el cas i es donarà la solució perquè els alumnes puguin fer l’examen en un altre moment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *