Buch demana l’expulsió dels delinqüents multireincidents

L'alcalde Buch i els tinents d'Alcaldia Grima i Laroussi van desplaçar-se dissabte al lloc de l'incendi

Dues de les tres persones detingudes la nit de dissabte per l’incendi en un pis de l’edifici Holiday del carrer Sant Jaume, que va ser evacuat per precaució, formen part del grup d’11 delinqüents multireincidents identificats per la Policia Local a qui s’atribueixen la majoria d’actes violents que han tingut lloc a Calella en els últims mesos. De fet, es van enfrontar als agents amb matxets, tal com va dir l’alcalde Marc Buch en una publicació a les xarxes socials en què reclamava mesures immediates “inclosa l’expulsió”. En una entrevista al programa LA CIUTAT ha explicat que s’ha d’actuar contra aquells que generen inseguretat i trenquen el clima de convivència. En aquest sentit, ha tornat a demanar l’enduriment del Codi Penal perquè “no facin de la delinqüència el seu sistema de vida”.

Segons l’alcalde, la majoria dels delinqüents que formen part d’aquest grup que està atemorint Calella – acumulen més de 260 detencions i se’ls relaciona amb la majoria d’actes violents que han tingut lloc des del mes de maig – tenen la situació regulada al país. Amb tot, Buch ha explicat que arran de la junta de seguretat extraordinària de la setmana passada, la Policia Nacional s’ha compromès a revisar els seus expedients. És el cos que té competències en matèria d’estrangeria.

La Policia Nacional ha intervingut amb aquestes persones en més d’una ocasió. La majoria tenen la situació regulada, però si venen aquí però no a integrar-se, a treballar i a sumar, com fa el 99,9% de les persones que venen a Calella, el que hem de fer és actuar i, si cal, els hem d’expulsar.

Sigui com sigui, des de Calella es torna a reclamar una reforma legal perquè es penalitzi la reincidència, no com ara. “Cal adaptar les lleis a la situació actual del país”, ha dit Buch, qui avança moviments decidits per part d’alcaldies de Junts perquè s’elevi aquesta petició al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.

Des de Calella, però també altres alcaldes de Junts estem treballant per sol·licitar al partit que treballi en aquesta direcció tant al Congrés com al Parlament, perquè es modifiqui la llei i no puguin fer de la delinqüència el seu sistema de vida. Sinó que qui la faci, la pagui.

L’alcalde de Calella ha explicat que gràcies a les proves obtingudes dels fets de dissabte i a les investigacions policials es va poder arrestar a les persones a qui s’acusa de l’incendi sense ferits de dissabte a l’edifici Holiday.

 

Presumptament per una disputa personal amb l’inquilí del pis. Pel que sabem, aquestes dues persones comencen a amenaçar i posteriorment reaccionen així. Estem acabant d’investigar perquè prenen aquesta decisió tan dràstica.

Els detinguts que van calar foc al pis també es van enfrontar als agents de les Policia Local amb bats de bèisbol i matxets, tal com ha confirmat el mateix alcalde. A LA CIUTAT ha dit que encara no tenen retorn de la petició que han traslladat a Interior – i que recordaran també per carta directament al conseller Joan Ignasi Elena – perquè s’estableixi un operatiu especial de Mossos d’Esquadra contra aquest grup de delinqüents multireincidents i que s’acabi una situació “intolerable”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marc Buch (@marc_buch)

Per cert, que l’alcalde ha lamentat l’absència “per sorpresa” del conseller d’Interior a la reunió extraordinària de la junta de seguretat, que s’havia convocat en dia i hora expressament tenint en compte la seva agenda. “[Pel conseller] Sempre hi ha alguna cosa més important que Calella”, ha conclòs.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a l’alcalde Marc Buch al programa LA CIUTAT:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.