Buch detalla el “pla B” si hi ha vaga al servei de neteja i recollida selectiva

Dies i hores decisives per evitar la vaga indefinida dels serveis de neteja viària i recollida selectiva de la brossa que ha convocat per dilluns vinent la plantilla d’Urbaser-Arca del Maresme. Ahir, a l’Ajuntament de Calella hi va haver una nova trobada entre les parts. L’alcalde Marc Buch ha assegurat al programa LA CIUTAT de Ràdio Calella TV que el govern seguirà actuant de mediador per aconseguir que aproximin posicions i que no s’hagi d’activar el “pla B” que s’ha definit per minimitzar-ne els efectes.

L’alcalde Marc Buch ha mostrat el seu respecte al dret a vaga dels treballadors d’Urbaser-Arca del Maresme, en el cas que no s’arribi a un acord; però també ha reclamat el dret de les calellenques i els calellencs a què se’ls reculli la brossa i a tenir una ciutat neta i salubre. A l’espera de conèixer el decret de serveis mínims que avui ha de presentar el Departament de Treball, el govern ha definit un pla d’actuació alternatiu per minimitzar-ne els efectes.

Espera que no s’hagi d’activar i, per això, assegura que exprimiran fins l’últim segon perquè les parts en conflicte negociïn i s’aconsegueixi desconvocat l’aturada indefinida prevista a partir de l’1 de juliol. El límit és fins la mitjanit de diumenge a dilluns. Ni la direcció de l’empresa ni el comitè de treballadors s’han volgut pronunciar en les últimes hores.

Posarem tota la carn a la graella perquè es negociï fins a l’últim segon perquè no hi hagi vaga, i en el cas que n’hi hagi, posarem tota la carn a la graella per minimitzar-ne els efectes i que la gent de Calella ni la noti (…) Tenim un pla B, que passa per mobilitzar tots els nostres efectius, personal de la brigada de jardineria, brigada d’obres i serveis o de platja, perquè deixin de fer les seves funcions normals per recollir papereres, per exemple.

En una entrevista a LA CIUTAT per fer balanç del primer any del mandat municipal 2023-207, l’alcalde ha reiterat la seva petició a les parts perquè actuïn amb responsabilitat. Ha dit que és compartida, també per part de l’empresa, a qui s’han abonat 500.000 euros pels endarreriments que va reclamar per la pujada de l’IPC dels últims exercicis. Ràdio Calella TV va avançar-ne el primer, de 250.000 euros, corresponents al període comprès entre l’1 de maig de 2022 i el 30 d’abril de 2023.

Des de l’Ajuntament se’ls estan pagant els endarreriments de l’IPC. L’últim pagament de 250.000 euros dels anys 2022 i 2023, que són completament legals i se’ls havia de pagar.

Els treballadors d’Urbaser-Arca del Maresme, l’empresa concessionària dels serveis de neteja viària i recollida selectiva de la brossa, a més de la gestió de la deixalleria municipal, reclamen millores laborals i salarials, entre elles, el compromís que se’ls actualitzarà la paga en funció de l’IPC.

L’habitatge pilot de Jovara ja té inquilí

El local comercial de l’edifici del carrer Jovara que es va reformar per convertir-lo en un habitatge normatiu i plenament accessible amb el finançament per part de l’Ajuntament de Calella – que hi va invertir 50.000 euros – ja té inquilí. La Fundació Hàbitat Solidari li ha donat sortida atenent a una situació d’emergència social, tal com ha indicat l’alcalde, qui ha exposat que era més important això que no pas “tenir-lo d’aparador”.

Aquest baix del carrer Jovara, davant la necessitat d’habitatge social, el vam posar a disposició de la Fundació Hàbitat Solidari, perquè tenir un habitatge només d’aparador des del govern vam creure que no era oportú.

El govern havia manifestat reiteradament la voluntat de tenir aquest habitatge de mostra perquè d’altres propietaris de baixos comercials del Jovara o d’altres carrers de Calella s’animessin a invertir en adaptar-los i reconvertir-los en habitatges que, per les seves característiques, els fan idonis per al col·lectiu de gent gran. Aquest era un projecte també finançat per la Diputació de Barcelona.

Segons ha explicat l’alcalde, a l’Ajuntament es guarda un recull fotogràfic del procés a disposició de tothom qui hi estigui interessat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.