Salvador Cardús obrirà el nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària

Foto: Ajuntament de Calella

El nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella arrenca aquest dimecres amb la conferència inaugural del catedràtic en Sociologia per la UAB, Salvador Cardús, que porta per títol “Cohesió i fractura a la Catalunya del segle XX”. El primer semestre es desenvoluparà al llarg de 12 sessions setmanals, fins el 20 de desembre, combinant-ho amb el programa de sortides culturals, que també estan definides. N’hem parlat amb la presidenta de l’Aula, Sílvia López, que ha posat de relleu els beneficis d’haver tornat a la Sala Mozart després de les obres, perquè té capacitat per acollir les 300 sòcies i socis de l’entitat.

Durant el primer trimestre, les conferències de l’Aula d’Extensió Universitària abordaran temàtiques relacionades amb l’astronomia i la física, l’església catòlica, la informació en el món digital, o la llengua. Segons Sílvia López, presidenta de l’entitat, es busca la diversitat per fer més atractiva la programació.

Intentem que cada setmana sigui diferent i per això combinem la ciència amb humanitats, la gent està contenta. També farem un monogràfic sobre la mitologia i la iconografia cristiana, amb una sessió cada trimestre. Li donem continuïtat durant el curs.

El monogràfic sobre mitologia i iconografia cristiana es desenvoluparà al llarg de tres sessions i anirà a càrrec de Felip Masó, un especialista en Història Antiga i Arqueologia del Pròxim Orient.

Destaquen altres participacions, com la de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, també per la seva faceta d’editor i escriptor. La seva conferència se centrarà en la situació actual del català i porta per títol “Si la llengua falla, fallarà tot“. El divulgador científic Joan Anton Català o el periodista Vicens Lozano, qui va portar la corresponsalia de TV3 al Vaticà, o l’exdiputada Eulàlia Vintró, també passaran per l’Aula d’Extensió Universitària de Calella.

Clica aquí per conèixer la programació del primer trimestre del curs 2023-2024 de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella.

Les sessions es faran setmanalment, cada dimecres a la tarda, a la Sala Mozart, on hi ha prou capacitat perquè hi puguin assistir totes les sòcies i socis de l’entitat.

Des de l’any passat hem tornat a la Sala Mozart i ja ens hi cap tothom, no ens cal fer llista d’espera. Ara ja passem de llarg dels 300 associats, i quan avança el curs sempre s’acaba apuntant més gent.

Durant el curs, també es fan sortides culturals com a complement a la programació de conferències. Sílvia López anuncia les que es faran durant el primer trimestre, d’ara fins el desembre.

Aquest octubre farem la ruta indiana per Begur. Vam fer-ne una conferència que va agradar molt, i per això l’hem organitzat. Pel desembre anirem a l’Auditori a veure el “Messies” de Händel, un espectacle especial i adient pels volts de Nadal en el qual hi participen molts cors amateurs, una orquestra i cantants professionals.

L’Aula d’Extensió Universitària també col·labora amb la biblioteca municipal per l’impuls de la Temporada d’òpera, un cicle de conferències sobre el món de la lírica a càrrec de la divulgadora Rosa Carbonell. Aquestes són gratuïtes i obertes a tothom, es fan els divendres a la tarda a l’Auditori. La programació arrencarà el 27 d’octubre amb el comentari d’Orfeo ed Eurídice de Christoph Willibald Gluck.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *