Calella acollirà dues projeccions de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

“El Camí Ignasià” i “Llegaron de noche” són les pel·lícules que es projectaran a l’Auditori de Can Saleta dins la programació de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya que organitza la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos. Calella serà una de les seus de les projeccions que es faran en aquesta 19a edició, que manté el doble format presencial i virtual a la plataforma FilminCAT.

El certamen cinematogràfic té com a objectius posar en valor l’espiritualitat a través del cinema, fer visibles les diferents manifestacions religioses i contribuir al diàleg interreligiós i la cohesió social – compartits amb la Direcció General d’Afers Religiosos –, a més de contribuir a la reinserció social de persones internes en centres penitenciaris i centres educatius de justícia juvenil.

A Calella, les pel·lícules que es podran veure són El Camí Ignasià, un documental del director català Jordi Roigé, qui assistirà al cinefòrum que s’ha previst un cop finalitzi la projecció. Serà demà divendres 18 de novembre, a partir de les 18.30h. El rector de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, mossèn Cinto Busquet, ha comentat a La Ciutat que justament enguany es commemora el cinquè centenari de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

La pel·lícula presenta un grup de persones de diferents creences religioses i backgrounds’ culturals que refan el camí que Sant Ignasi de Loiola va recorrer fa 500 anys des del País Basc fins a Montserrat, on fa el tomb definitiu i s’estableix a Manresa, on va escriure els Exercicis espirituals i va fundar la Companyia de Jesús.

L’altre títol seleccionat per a la projecció de Calella és Llegaron de noche. Una pel·lícula dirigida per Imanol Uribe, que es passarà el dilluns 21 de novembre (18.30h) en VOS, sobre la matança de sis sacerdots jesuïtes que va tenir lloc al Salvador, l’any 1989, en plena guerra civil.

Relata l’assassinat dels jesuïtes a mans de l’exèrcit i la persecució que hi va haver d’una de les persones que en van ser testimonis per part de la CIA i dels serveis secrets del propi país. És una pel·lícula d’acció que alhora fa reflexionar sobre el compromís social.

El cinefòrum posterior anirà a càrrec de mossèn Cinto Busquet, el rector de la Parròquia de Calella. En les dues projeccions, l’entrada serà gratuïta però es recorda que l’Auditori de Can Saleta té l’aforament limitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.