Calella acull una de les concentracions en defensa dels refugiats

IMG_5156

La protesta contra la política europea davant la crisi dels refugiats ha arribat a Calella. Convocada a última hora per l’assemblea Calella pels Refugiats, i en resposta al desallotjament forçós del camp d’Idomeni, a Grècia, la concentració ha tingut per objectiu reclamar a les institucions que garanteixin els drets humans de les persones que fugen del conflicte sirià. S’ha penjat el cartell de l’assemblea en un dels balcons de l’edifici consistorial i, durant l’acte, s’ha reproduït el colpidor missatge de veu d’una infermera catalana detallant el tracte que les autoritats gregues dispensen als refugiats.

Edu Millán, membre de l’assemblea Calella pels Refugiats, diu que la ciutadania no pot quedar-se quieta davant l’actuació de les autoritats gregues amb els refugiats del camp d’Idomeni.

Les notícies de violència policial i el llançament de gasos lacrimògens durant aquesta passada matinada per fer fora als exiliats ha precipitat la convocatòria, feta a corre-cuita, de la concentració que ha tingut lloc a les vuit del vespre a les portes de l’Ajuntament. Ciutadans anònims i representants de forces polítiques de Calella han expressat així, i de forma sonora, el seu rebuig a la política d’acollida que compta amb el beneplàcit de la Unió Europea.

“És vergonyant. Gent que fuig de la guerra i de la mort, que truca a la porta de casa nostra demanant auxili i el dret a una vida digne, com a resposta reben una coça perquè tornin a casa seva. El desallotjament d’Idomeni ha anat a càrrec del govern grec, però la Unió Europea n’ha estat còmplice”, ha afirmat Millán.

Calella pels Refugiats ha penjat el cartell de l’assemblea local a un dels balcons de l’edifici consistorial, en una acció més que, explica Millán, busca remoure consciències i donar força al seu moviment.

“La campanya #LliguemUE ha tingut molt ressò, ara es repetirà a Malgrat de Mar, i gent coneguda s’hi ha fotografiat. Per sí sols no podem canviar la situació però sí intentar conscienciar a més perquè entre tots aconseguir-ho”, deia Millán.

L’assemblea Calella pels Refugiats farà aquest dissabte a la tarda una nova trobada, a qui conviden a tots els ciutadans que també volen alçar la veu contra la situació dels refugiats i exigir un futur digne per a tots ells.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *