L’Arxiu Històric Municipal rep una donació de la família del músic Josep Subirà

Les filles de Josep Subirà, músic i compositor nascut a Calella, han donat a l’equipament calellenc diverses partitures autògrafes, esbossos, quaderns d’estudis d’harmonia i altres documents, així com les batutes originals dedicades al mestre, qui va fundar la societat Coral Llevantina Calellenca, l’any 1915.

El material donat per Maria i Antònia Subirà Garrido s’han incorporat al fons de l’Arxiu Històric Municipal de Calella, i actualment es troba en fase d’estudi per a la seva correcta descripció, segons informa l’Ajuntament de Calella.

Josep Subirà va néixer a Calella l’any 1900 i es va dedicar a l’ensenyament musical i a la composició de peces per a cor, sardanes i música religiosa. Va ser el fundador de la Societat Coral Llevantina Calellenca i de l’Orfeó Centre Pinedenc. Va morir a la població veïna l’any 1951.

Des de l’Ajuntament de Calella s’ha emès una nota pública en què agraeix la donació de les germanes Subirà, així com la predisposició de la direcció de la residència Obra de Maria i de Josep Maria Juhé.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat