Calella acull una de les mobilitzacions en suport al regidor de la CUP de Vic acusat de sedició

Hores després de conèixer-se la detenció de Joan Coma, el regidor de la CUP de Vic que va fer crides a la desobediència en seu plenària, a Calella una seixantena de persones van mostrar-li el seu suport concentrant-se a les portes de l’Ajuntament. Una mobilització promoguda per les entitats i partits independentistes que formen la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum. Es va fer la lectura d’un manifest en què a banda d’explicitar el suport al que van anomenar “el company Joan Coma”, es va denunciar les males arts de l’Estat espanyol per frenar l’avenç de l’independentisme.

Betu Comas, de la CUP de Calella, va fer la lectura del manifest unitari sota el títol “El futur del nostre poble no el decidirà cap tribunal. Ni un pas enrere”. El text denuncia les males arts de l’Estat espanyol per neutralitzar l’independentisme, i al mateix temps constata la voluntat ferma de seguir defensar les llibertats i la democràcia.

“Estem veient com l’Estat utilitza totes les eines que té al seu abast per criminalitzar el moviment independentista i per aturar l’avenç que signifiqui assolir la plena sobirania del nostre país. Sempre actuarem sota la convicció de les nostres idees de forma pacífica, no violenta, sense enganyar a ningú però amb fermesa”, va afirmar Comas.

Dues pancartes van mostrar-se ahir al vespre en l’acte de suport al regidor de Vic acusat de sedició, detingut al migdia per portar-lo a declarar aquest dimecres davant el jutge de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno Chamorro. Una dirigida al conjunt de càrrecs electes investigats per la justícia en la que es podia llegir “Mai caminareu sols”, signada per Calella per la Independència, i una altra contrària al fet que els Mossos d’Esquadra actuïn com a policia judicial. A la concentració també hi va assistir l’alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí, Montserrat Candini, al costat d’altres membres del PDECat i d’Esquerra Republicana de Catalunya. Tots van seguir l’acte en un lateral de la plaça.

El procés judicial contra Joan Coma es base en les paraules que va dir el passat 9 de desembre en el Ple Municipal de l’Ajuntament de Vic, en el marc del debat i aprovació d’una moció de suport a la resolució independentista al Parlament de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *