Calella apuja el tipus de la plusvàlua

El Ple Municipal ha donat llum verd a l’increment del tipus impositiu de la plusvàlua, que serà efectiu a partir del 2022. Passarà del 14 al 18% i serà aplicable només a les transaccions patrimonials en què hi hagi hagut un augment real del valor de la finca, d’acord amb la sentència del Tribunal Constitucional de finals d’octubre. Amb aquesta pujada en el tipus que fixen els ajuntaments, el de Calella espera compensar la davallada d’ingressos previsible per la nova fórmula de càlcul.

Tots els partits de l’Ajuntament de Calella han donat suport a la proposta de l’executiu d’apujar quatre punts (del 14 al 18%) el tipus municipal de l’impost de la plusvàlua. El consistori calcula que això li permetrà recaptar els 150.000 euros que s’haguessin perdut com a conseqüència de la nova fórmula de càlcul del gravamen, que segons sentència del TC només s’han de pagar quan les finques que canvien de propietat han experimentat efectivament un increment de valor.

El plenari va acordar per unanimitat incrementar el tipus impositiu que fixa l’ajuntament i adaptar l’articulat de l’ordenança fiscal a la legislació vigent.

D’aquesta manera, es manté la previsió d’ingressos per a l’exercici del 2022, que és d’aproximadament uns 22 milions d’euros. Es compensa l’impacte de la nova fórmula de càlcul de la plusvàlua –que és el quart en importància recaptatòria a Calella, per darrera de l’IBI, la taxa d’escombraries i l’impost de circulació. Les últimes informacions apunten que el projecte de Pressupost Municipal del 2022 es podria sotmetre a votació del Ple a finals de gener.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *