IBI congelat i recuperació de la taxa d’ocupació per taules i cadires de cara al 2022

Bars i restaurants tornaran a pagar per treure taules i cadires al carrer a partir de l’1 de maig del 2022
Bars i restaurants tornaran a pagar per treure taules i cadires al carrer a partir de l’1 de maig del 2022

El plenari ha validat la proposta d’ordenances fiscals per al 2022 que el Govern Municipal va sotmetre a votació. Això permetrà que els contribuents calellencs no hagin de pagar més per la contribució, el tribut que aporta més ingressos directes a l’Ajuntament de Calella, aproximadament uns 8 milions d’euros. De cara al pròxim exercici, el consistori també recuperarà els 110.000 euros de recaptació per la taxa d’ocupació de la via pública per taules i cadires del sector de la restauració. El Govern del PDeCAT i el PSC va defensar la decisió per mantenir a ratlla la pressió fiscal atenent a la difícil situació que famílies i empreses arrosseguen per la crisi pandèmica. Encara que això també obliqui a l’administració a estrènyer-se el cinturó.

El portaveu del Govern, Josep Torres, va exposar que l’autoimposició d’unes ordenances fiscals de contenció obliguen a buscar totes les fonts de finançament possibles. “Anem darrera totes les subvencions per fer la despesa que millori Calella”, va assegurar en resposta al regidor Sebastián Tejada (Calella en Comú) que va mostrar-se crític amb la política de despesa de l’executiu de Candini i amb el fet que, segons va dir, no s’hagi optat als ajuts de la Diputació de Barcelona per a l’elaboració d’un Pla de mobilitat sostenible.

Amb tot, Calella en Comú, la CUP i Cs van referendar la proposta d’ordenances fiscals del Govern Municipal sense estalviar-se crítiques per com se’ls havia fet arribar –a última hora i sense marge de negociació– i amb discrepància sobre la idoneïtat del moment perquè bars i restaurants tornin a pagar per treure taules i cadires al carrer. Esquerra va emetre un vot d’abstenció crític amb el Govern Municipal defensant que hi ha un model fiscal més just i equitatiu i reivindicant entrar a fons en el debat.

A banda de congelar l’IBI, i assegurar uns ingressos de 8 milions d’euros, aproximadament, i mantenir el calendari fiscal vigent; l’any 2022 els propietaris que vulguin instal·lar plaques fotovoltaiques podran seguir acollint-se a bonificacions, proporcionals a l’aposta que facin per les fonts d’energia netes i renovables.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. josé maria vila comas escrigué:

    Em sembla que Calella necessita no una congelació del IBI, sino una rebaixa al menys del 25%. Durant els darrers 10 anys ha augmentat un 40%. Els jubilats son els que mes pateixen aquesta pressió fiscal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat