L’estrella que corona la Sagrada Família té accent maresmenc

Es diu David Gibernau, és vidrier, mataroní i ha estat l’encarregat de crear l’estrella que ja corona la Sagrada Família. Una obra de 123 peces, fetes a mà per aquest vidrier, mestre artesà maresmenc, que fa 4 anys rebia un dels encàrrecs més prestigiosos de la seva carrera. Avui, ha passat pel programa La Ciutat per explicar com estat tot el procés de creació.

Fer els 123 vidres que coronen la torre de Maria de la Sagrada Família no ha estat un procés ràpid. Tots s’han fabricat al taller que té Gibernau a Mataró, amb una textura orgànica de nova creació, diferent per cadascun d’ells i amb una estructura d’acer inoxidable que els uneix. Han estat 36 hores al forn, per a després, passar per una segona fornada d’unes 24 hores que va servir per aplanar el vidre. En una entrevista al programa La Ciutat, Gibernau ha assegurat que no ha estat el treball més complicat de la seva carrera, però sí el que més prestigi i ressò li ha aportat.

Superar-ho com a repte tècnic sí que podrem, no és el treball més difícil que hem fet. Però, evidentment res ens donarà el prestigi que ens ha donat això. Difícilment se’ns presentarà una oportunitat d’aquestes característiques.

Els primers contactes Gibernau els va fer l’any 2017, quan va optar a competir contra un vidrier d’Alacant per la construcció dels vidres de la torre de Jesucrist. Va ser llavors quan els arquitectes de la Sagrada Família van proposar-li fer els vidres de l’estel.

El procés ha estat molt llarg fins a trobar el que ells ens demanaven. Nosaltres ens hem limitat a complir el paper d’artesans. Ens van encarregar uns vidres i hem fet els vidres. Tot el que és el disseny i com és l’estrella és una cosa que ha decidit l’equip d’arquitecte de la Sagrada Família.

Gibernau ara es mostra aclaparat per les mostres de reconeixement que ha anat rebent al llarg de tot aquest mes i posa sobre la taula el proper repte que en el que li agradaria treballar; la fabricació dels vidres de la torre de Jesús.

Jo he tirat la canya a veure si hi ha sort. Però com s’ha endarrerit tot el procés, no sé si m’agafarà jubilat…

La torre de Jesucrist serà la més alta de tota la construcció, arribant als 172 metres i mig d’alçada i estarà coronada per una creu de quatre braços.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *