Calella avança en el camí per arribar als 20.000 habitants

Foto: Calella Film Office
Foto: Calella Film Office

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat les darreres dades oficials de població que confirmen que Calella avança en el camí per arribar als 20.000 habitants. Però ho fa a un ritme molt lent. Som 19.363 persones, amb un guany del 0,66%. La xifra és la corresponent a l’1 de gener del 2022 i es va donar a conèixer a finals d’any. La balança es decanta al cantó de les dones, que són majoria però per ben boc.

A Calella hi ha 9.363 homes per les 9.970 dones que conformen la població total, que se situa en les 19.363 persones. Són les dades oficials que ha publicat l’INE i que deixen la ciutat a 637 habitants per arribar al llindar dels 20.000 habitants.

Què suposa superar aquesta xifra?

Arribar als 20.000 habitants representa un canvi substancial per al municipi, amb nous drets i obligacions per al consistori. Entre d’altres, passar dels 17 regidors actuals als 21 que conformarien la Corporació Municipal, a més de rebre una partida més gran d’ajuts de l’Estat espanyol en concepte de participació en els ingressos estatals.

A banda d’això, els municipis de més de 20.000 habitants també han d’assumir obligatòriament els serveis socials o funcions com la prevenció i extinció d’incendis i d’instal·lacions esportives, tot i que algunes poblacions ja les compleixen.

La població del Maresme creix a un ritme superior a la mitjana catalana

Després de les revisions dels padrons municipals, la comarca del Maresme consolida una població de 462.213 habitants, el que representa un increment del 0,56% respecte a l’any anterior, un percentatge que supera el 0,38% d’increment registrat al conjunt del territori català. En termes absoluts, la comarca ha guanyat en un any 2.588 habitants.

Només cinc municipis registren pèrdua de població: el Masnou (-0,08%), Mataró (-0,13%), Premià de Dalt (-0,18%), Premià de Mar (-0,02%) i Sant Iscle de Vallalta (-0,35%).

En canvi, Sant Andreu de Llavaneres és el municipi que, percentualment, ha registrat un increment demogràfic més elevat. Arriba al 3,97%. També superen l’augment del 2% Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Sant Pol de Mar i Cabrils.

L’augment d’habitants no ha fet variar el pes demogràfic dels 30 municipis de la comarca. Mataró -amb 128.956 habitants- segueix sent el municipi que concentra més població, si bé el seu pes tendeix a minvar i ara no arriba al 28% del total del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *