Calella avança la Fira Renaixentista per evitar la calor

renaixentista

La mostra que ens remunta a la Calella del segle XVI se celebrarà aquest cap de setmana pel nucli antic de la ciutat. S’ha avançat un mes en el calendari per així evitar els dies de calor intensa que l’any passat van haver de patir els artistes i els paradistes, a alguns dels quals se’ls van fer malbé els productes que tenien a la venda. Des de l’Ajuntament de Calella s’espera una bona afluència de públic en haver-se programat en un cap de setmana llarg, amb dilluns festiu inclòs; i s’anima a participar en les múltiples activitats complementàries.

Calella recrearà entre la plaça de l’Església i la plaça de l’Ajuntament el que era l’ambient d’un mercat renaixentista, que ben bé podia haver-se fet a la ciutat durant el segle XVI. És la proposta de dinamització que es farà aquest cap de setmana amb dilluns festiu inclòs.

La Fira Renaixentista aplegarà més d’una seixantena de paradistes i artesans, que enguany esquivaran els dies de calor intensa que van haver de patir el juny passat. És el motiu principal d’haver-ne avançat les dates.

“Provarem fer-la un mes abans a veure si té la mateixa acceptació. Pensem que sí perquè serà un cap de setmana amb pont”, ha explicat la tinent d’Alcaldia de Fires, Núria Parella.

La Fira Renaixentista s’acompanya d’un variat i extens programa d’activitats, molt apropiat per a famílies i infants. Arrencarà amb una conferència a càrrec de l’arxiver municipal, Jesús Rodríguez, que ens posarà en el context de l’època. Serà divendres 13 de maig a la sala d’actes de l’Ajuntament Vell (19.00h).

“Ens parlarà de l’any 1564, quan va acabar la construcció de l’Església Parroquial. Hi havia el notari Joan Boscà que tenia l’encàrrec de copiar totes escriptures i documents de l’època en un llibre”, ha comentat Parella.

Tant dissabte com diumenge, i en alguns casos al matí i a la tarda, hi haurà tallers d’esgrima teatral, de confecció de màscares venecianes i de banderes amb l’escut de Calella. També actuacions teatralitzades de música antiga i tradicional i contacontes.

Repeteixen les rutes de descoberta de carrers, places i cases conegudes de la Calella del Renaixement. S’ha previst un circuit que recorrerà onze punts que s’han assenyalat en un plànol original de l’any 1586 i que es conserva a l’Arxiu General de Simancas, a Valladolid. Els principals elements urbans que hi destaquen són la Parròquia, la Torre de Mar, la capella de Sant Elm o l’Ermita del Roser.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat