L’Escola Pia retira el Crist Rei del pati del claustre

CRIST REI

La figura que presidia el pati del claustre de l’Escola Pia, l’antic convent de Lestonnac, es va retirar fa més d’un mes amb la intenció de reubicar-la. Degut al seu mal estat de conservació, durant el trasllat el Crist Rei es va fer miques, així com la base sobre la qual reposava. La seva absència ha estat motiu de conversa durant les portes obertes que s’han fet aquest cap de setmana amb motiu del Moment de Flors.

El director de l’Escola Pia de Calella, Jose Martín, ha detallat en declaracions a Ràdio Calella TV que la figura del Crist Rei es va voler retirar del pati del claustre. La intenció era traslladar-la en una altra part de les instal·lacions, deixant lliure el pati per a la realització d’activitats educatives.

Martín ha explicat però que durant els treballs, la figura es va fer miques. “Vam fer les obres per canviar-lo de lloc però, a causa del seu estat, la figura i la base es van esmicolar. Això ha fet impossible la seva reubicació”, ha detallat.

Martín reconeix el valor sentimental que el Crist Rei tenia entre els calellencs, especialment per als qui han estudiat al centre. Assegura però que la seva desaparició no comporta una pèrdua patrimonial per a l’Escola Pia. “Tenia el valor sentimental de ser una figura que diria havia estat sempre a l’edifici, però no patrimonial”, ha garantit el director de l’Escola Pia de Calella, qui ha informat que el Crist Rei no es reposarà per cap altre figura.

“Ara hem remodelat una de les portes d’accés a l’altre claustre, on hi hem col·locat un vitrall amb una creu que ens semblava que millorava molt el que hi havia”, ha dit Marín. Són les darreres actuacions que s’han fet a l’escola per millorar-ne les instal·lacions, preservant els elements que formen part del catàleg patrimonial protegit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat