Calella-Ciutat Amiga del Medi Ambient entra a les votacions dels participatius

Una de les propostes finalistes del pressupost participatiu del 2016 busca posar en valor el patrimoni natural de Calella. La iniciativa contempla tres accions per identificar i fer difusió d’espais ambientals -també submarins-, espècies d’arbres i zones de platja. Aquestes quedarien identificades i degudament senyalitzades, com un atractiu afegit a la destinació turística, però alhora com una eina a disposició dels centres educatius.

L’investigador de l’Institut de Ciències del Mar, Francesc Peters, és el promotor del projecte per als pressupostos participatius que mira cap al patrimoni natural de Calella. La seva proposta té per objectiu identificar i donar a conèixer entre la població i els visitants la riquesa vegetal que es pot trobar als paisatges calellencs. També la submarina.

“Es proposa una sèrie de mesures d’infraestructura perquè la gent gaudeixi i conegui el patrimoni natural de Calella. En concret, unes senyalitzacions, uns faristols i unes zones acordonades de platja per potenciar la vegetació de platja”, comenta Peters.

Les senyalitzacions es col·locarien en espais ambientals com ara el Passeig de Manuel Puigvert, el Parc Dalmau, la zona de pinedes que hi ha al rierany de Valldenguli o la zona de les Torretes. També en espais submarins, on hi ha fons sorrenc i rocós. Es planteja que siguin plafons interactius i que disposin de tecnologia de connexió Wi-Fi. Els faristols informatius acompanyarien espècies d’arbres que es troben al nucli urbà, potser també arbustos, i inclourien un codi QR que redireccionaria a una web per ampliar coneixements. Segons la proposta, les zones de platja acordonades permetrien fer créixer la vegetació pròpia i protegir-la de les trepitjades. S’apunta que siguin a Les Roques i a la platja Gran, perquè no interferiria en els usos actuals.

Tot i que el projecte assenyala aquestes localitzacions, la concreció definitiva estarà subjecte a l’estudi científic que es proposa endegar i que queda contemplat a nivell pressupostari.

A banda dels beneficis ambientals, Francesc Peters assegura que la seva execució en reportarà a nivell turístic i educatiu. “Les escoles en podran fer ús integrant-ho en els seus projectes educatius, també per a entitats, però sobretot poden donar la marca de Calella-Municipi Amic del Medi Ambient, potenciant la qualitat de la destinació cap al turisme familiar, cultural, de wellness o esportiu”, afirma.

C-MAMA és el nom del projecte que es podrà votar durant en els pressupost participatius del 2016. Està estructurat en tres fases -la primera centrada en l’estudi científic- a desenvolupar en un termini aproximat de 12 mesos. Tot i que queda pendent de revisió tècnica, la inversió necessària per a executar-lo seria d’aproximadament 75.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *