La xef Carme Ruscalleda destaca la importància de consumir productes de temporada

ruscalleda

La xef Carme Ruscalleda va presentar el seu llibre “La màgia de la cuina” a la llibreria Faristol de Calella. Als micròfons de Ràdio Calella TV, la premiada cuinera ha subratllat la necessitat de portar a la taula productes de temporada, un dels objectius amb els quals neix el llibre.

Neix amb la voluntat de no perdre aquella cultura que hem heretat, que potser per una modernitat mal entesa li hem girat l’esquena, però en canvi, hem tingut la sort de néixer a la Mediterrània, on hi ha de tot: hi ha mar, hi ha muntanya, hi ha horta. Cada temporada els productes varien i els hem de portar a la nostra taula. A banda, perquè hi ha una xarxa de mercats que si ens els haguéssim d’inventar o de crear seria inviable, els hem de donar corda. Dedicar temps a la cuina és bona relació amb la gent que t’acompanya per la vida, és pedagogia per la canalla que creix a casa, és motor econòmic pels que produeixen i és molta salut. Hi ha molta salut darrere de la cuina.

Carme Ruscalleda és una de les cuineres amb més estrelles Michelin del món, en total en té set, entre el restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, la seva reproducció a Tokio i el restaurant Moments de Barcelona. Ruscalleda ha explicat que la seva relació amb la cuina ve de quan era tot just una nena.

La cuina i jo anem de bracet des de petites. Jo tinc records de cuinar a cavall d’un tamboret. I no jugant, sinó ajudant. Des de molt petita vaig prendre el compromís de fer els sopars de la família. Però aquest anar de bracet de la cuina, jo l’he viscut amb molta llibertat. Ara, amb un rebost que no me l’acabo, puc utilitzar tots els productes del món perquè els puc fer arribar fins a casa. En aquells moments, hi havia menys productes. A casa meva, es cuinava el que es produïa, per tant, era quilòmetre realment 0.

La presentació de La màgia de la cuina va anar a càrrec de la periodista d’aquesta casa i presentadora del programa La ciutat, Mercè Roura.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la xef Carme Ruscalleda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat