Calella continuarà sota el toc de queda, almenys 15 dies més

El Govern ha endurit el criteri per determinar en quines poblacions s’aplica el toc de queda nocturn entre la una i les sis de la matinada. Si fins ara s’establia que eren aquelles on hi hagués una incidència a set dies de més de 400 casos, ara el topall s’ha rebaixat fins als 250 casos. Com a conseqüència d’això, la llista de proposats per prorrogar-hi el confinament nocturn augmenta fins els 176 municipis. Entre ells, hi ha Calella.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d’avalar la proposta de pròrroga de l’executiu català, que serà de 15 dies fins el 20 d’agost.

Calella està a la llista, com Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Canet de Mar –amb una de les incidències més altes, de 629 casos– Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró, entre d’altres. Sant Pol de Mar és una de les 15 poblacions catalanes que ara mateix tenen confinament nocturn però en sortiran a partir de demà divendres.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que la mesura es pren atenent “criteris sanitaris” davant d’uns indicadors encara lluny del control epidemiològic.

Tot i que les mesures de contenció han aconseguit que la propagació del virus vagi a la baixa, cal seguir reduint la interacció social perquè els indicadors sanitaris encara marquen que estem lluny de les xifres desitjades.

Salut ha notificat avui 35 noves morts per la pandèmia, en un context d’estabilització dels ingressos hospitalaris i una tímida reducció de l’ocupació de llits d’UCI. En les últimes 24 hores s’han detectat 3.090 nous contagis.

El risc de rebrot a Catalunya cau a 578, mentre que l’Rt es manté a 0,74.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *