Calella contribueix al projecte d’Stop Mare Mortum per portar un grup de 300 refugiats

Carles Darder, divendres
Carles Darder, divendres

Stop Mare Mortum destinarà l’aportació de l’assemblea Calella pels Refugiats a gestionar l’arribada de prop de 300 refugiats dels camps de Grècia. La plataforma ciutadana i d’entitats ha rebut els 500 euros recaptats en les diferents accions de sensibilització i mobilització que s’han fet a la ciutat arran de la crisi dels refugiats que es viu a Europa.

Stop Mare Mortum està explorant una nova via per aconseguir l’acolliment d’un nombrós grup de refugiats que estan bloquejats als camps d’Idomeni esperant un canvi en l’actual política migratòria europea. El portaveu de la plataforma, Carles Darder, explicava divendres en un acte organitzat per Calella pels Refugiats, que han detectat un nucli de persones amb alta vulnerabilitat que volen incloure en un programa d’asil. Hi destinaran els 500 euros que s’han recaptat a Calella a través dels actes de sensibilització que s’han anat celebrat en resposta a l’immobilisme de la política europea davant la crisi humanitària.

“Pagarem totes les gestions que s’han de fer entre els governs espanyol i grec, notaris inclosos, per gestionar l’arribada de 300 persones. Tenen perfils d’alta vulnerabilitat: malalts crònics, dones i menors, que estan disposats a venir demà mateix”, explicava Darder.

Darder posa en dubte que els Estats europeus tinguin una voluntat real d’afavorir l’acollida dels refugiats. Lamenta que s’aprofiti la situació tràgica i límit que es viu als camps d’Idomeni en clau partidista i per fer gala d’una falsa sensibilitat amb les persones que la pateixen.

“Són refugiats del segle 21 que saben fer anar les xarxes socials, estan assabentats de tot, i no entenen aquesta propaganda gratuïta. Quan anem allà intentem rebaixar l’eufòria que tenen perquè s’adonin que, moltes vegades, és fruït d’un aprofitament partidista”, ha lamentat el portaveu de Sos Mare Mortum.

Calella pels Refugiats va celebrar divendres al passeig Manuel Puigvert un acte obert, amb xerrades informatives i activitats infantils.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *