Calella controlarà tots els vehicles que entren i surten de la ciutat per l’N-II

Els operaris van començar a instal·lar ahir la segona càmera de reconeixement automàtic de matrícules en un dels laterals del carrer Sant Jaume, per on discorre la carretera N-II, a l’alçada del Rierany dels Frares. Amb aquest dispositiu es controlarà el pas de vehicles en sentir nord (Girona) i serà complementari al que es va posar en funcionament l’any passat a la rotonda del Càmping El Far, que llegeix les matrícules dels que circulen en direcció sud (Barcelona). El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent, ha confirmat que el consistori preveu ampliar aquesta mesura en sectors aïllats del nucli urbà.

El tinent d’Alcaldia Albert Torrent ha explicat que la ubicació definitiva de la càmera garanteix la correcta lectura de les matrícules de cotxe que circulen per la carretera en sentit sud.

Ja fa un any es va instal·lar a la rotonda del càmping El Far la primera, que llegeix les matrícules dels cotxes que van direcció Girona i ara la que van en direcció Barcelona. A la banda muntanya no arribava l’electricitat i hem fet diverses proves per si es podia posar a l’altre costat, però no llegia bé les matrícules. Al final s’ha optat per posar un equip autònom amb plaques solars i bateries.

El mecanisme no pren ni emmagatzema imatges dels vehicles que circulen per la carretera –ha recalcat Torrent–; únicament pren la numeració de la matrícula. Una informació molt útil en termes de seguretat, ha afirmat en una entrevista a l’Info Migdia.

Sabem que cada vegada hi ha més pobles que adopten aquest sistema. A les Juntes de Seguretat, els Mossos exposen que són de gran ajuda quan es busquen vehicles o es vol seguir el seu moviment i, per això, hem adoptat aquesta mesura passiva de seguretat. Si un cotxe que consta com a robat passa per la lectura, immediatament ens salta l’alerta.

És per això, ha avançat el tinent d’Alcaldia de Seguretat, que hi ha la decisió presa d’ampliar el sistema a d’altres sectors.

La intenció és ampliar-ho a zones més allunyades del casc urbà, per sobre la carretera, a les urbanitzacions (…) La idea en el moment de posar la primera càmera era cobrir tot el municipi. Les dues primeres havien de ser a la carretera N-II.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Albert Torrent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *