Calella Decideix Independència lamenta la seva absència a la Fira

Xavier Ponsdomènech, arxiu

El portaveu de la Plataforma Calella Decideix Independència, Xavier Ponsdomènech, ha expressat a través dels micròfons de Ràdio Calella la seva total disconformitat i rebuig a la decisió de l’Ajuntament de no concedir-li un estand a la Fira de Calella i l’Alt Maresme que s’inaugura avui divendres al migdia.

Segons Ponsdomènech, els arguments que dóna l’equip de govern són que la Plataforma fa “defensa o promoció d’objectius polítics” que, segons les bases de la Fira, són incompatibles amb la concessió d’un estand i amb la presència d’una entitat local al certamen. Per al portaveu de Calella Decideix Independència, l’actitud de l’Ajuntament en aquesta qüestió és de «posar-se la vena abans de la ferida» en referència a possibles denúncies per part d’algun partit polític: Tot és per l’acostament de les eleccions del 27S. Es posen la vena abans de la ferida. A més, hem de tenir en compte que alguns partits polítics faran campanya dins la fira”. 

Xavier Ponsdomènech recorda que Calella Decideix Independència està registrada a l’Ajuntament com a entitat cívica i, a banda de defensar i fer pedagogia sobre els beneficis de la independència, també impulsa tasques socials com ara la col·laboració amb la Marató de TV3. Ponsdomènech subratlla que l’entitat que representa depèn de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament: Nosaltres fem altres coses a banda de fer pedagogia social i cívica sobre la independència. Col·laborem amb la Marató de TV3 i, de fet, som de les entitats que més diners recaptem

La Plataforma Calella Decideix ha estat present a la Fira de Calella en quatre de les darreres cinc edicions i amb consistoris de signe diferent sense que això no pressuposés cap dificultat insalvable. Segons Ponsdomènech, en els últims dos anys s’ha complicat a nivell burocràtic la tramitació per demanar estand al recinte firal. En tot cas, Ponsdomènech lamenta que en un any històric com aquest no puguin ser a la Fira per continuar fent pedagogia social i cívica sobre la independència. Segons ell, des del consistori se’ls havia ofert de posar una parada informativa en qualsevol altre punt de la ciutat, fora de la fira, proposta que han rebutjat categòricament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *