Calella donarà un adeu afectuós a les monges de Lestonnac

Les monges de Lestonnac s’acomiaden de Calella després de 160 anys de servei a la ciutat. La falta de noves vocacions ha propiciat el tancament de la comunitat integrada per les germanes Pilar Vivas, Maria Teresa Carné, Assumpció Roglán i Roser Ficapal, que s’han destinat a les cases que la Companyia de Maria té a Tarragona, Mollet i Cardedeu. La Parròquia, l’Escola Pia i l’Ajuntament de Calella han organitzat per aquesta tarda un acte de comiat i d’agraïment, obert a tothom, que es farà al pati del centre del carrer Sant Pere (19h).

L’acte de comiat institucional començarà amb la missa d’acció de gràcies, al pati de les columnes de l’Escola Pia del carrer Sant Pere, i inclourà alguns parlaments i la projecció d’un vídeo de record de la presència de les germanes de la Companyia de Maria durant els últims 160 anys. També hi haurà actuacions musicals i un pica-pica per acabar.

EDITATS_LESTONNAC ANTIC_30062022La comunitat va establir-se a Calella l’any 1862 per desenvolupar la tasca educadora que va iniciar Santa Joana de Lestonnac. Durant molts anys es van dedicar a l’educació femenina, mixta a partir de mitjans dels 70. Més tard, van seguir amb la seva tasca més enllà de les escoles, col·laborant amb el club social l’Encenall, de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, i donant suport a Càritas i al menjador social de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Poblenou.

En una entrevista al programa La Ciutat, les germanes Pilar Vivas i Assumpció Roglan van explicar que marxen de Calella emportant-se l’estima que sempre han sentit de la gent de Calella.

Des de la darrera vegada que vaig venir, farà 14 anys que estic a Calella. Estic molt contenta i m’enduc en el record una ciutat meravellosa plena de gent amb un cor immens. M’emporto el goig de viure amb la gent de Calella i amb la parròquia i el grup cristià tan maco que hem format.

És una gent per mi magnífica, tan acollidora, amb tanta relació, que estima tant. Porto molts anys a l’escola, a la parròquia, a Càritas… He conegut a molta gent i me’ls estimo molt. A més, també m’agrada molt Calella com a ciutat i tot el seu entorn.

S’ha fet una crida perquè l’acte de comiat a les monges de Lestonnac sigui ben afectuosa i el màxim de nombrosa. Tothom hi està convidat, especialment els exalumnes de l’escola i les seves famílies, les persones que han fet la catequesi amb la germana Assumpció Roglan, i els voluntaris de Càritas Calella.

Hi ha confirmada l’assistència de l’alcalde de Calella, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *