Calella en Comú aposta per donar valor afegit a la platja garantint la màxima seguretat sanitària

platja web

Adaptar el litoral calellencper convertir-lo en un espai segur a nivell sanitari és una de les propostes que fan els comuns per reactivar l’economia local. Exposen que és un element que donarà valor afegit a l’oferta local en temps de coronavirus, aprofitant les característiques de les platges de Calella, que són molt àmplies. El portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, ha explicat en una entrevista al programa La Ciutat que l’Ajuntament de Calella té capacitat de contractar el personal necessari per garantir el compliment dels protocols de seguretat en aquest i d’altres espais a l’aire lliure.

Calella en Comú ha donat a conèixer algunes propostes del seu pla de reconstrucció postcoronavirus, amb mesures que poden ser d’aplicació immediata amb l’objectiu de reactivar l’economia i generar llocs de treball. Per exemple, convertir la platja de Calella en la més segura de totes. El portaveu Sebastián Tejada ha dit que això seria un producte turístic singular amb un valor afegit en alça: la seguretat sanitària.

Tenim la millor platja en molts quilòmetres a la rodona, una platja que possibilita organitzar-la perquè sigui molt segura a nivell sanitari. A Calella ens costa trobar un producte turístic atractiu i en aquesta situació tenim aquest avantatge competitiu que hem d’explotar. I això generarà llocs de treball.

Per aconseguir-ho, a banda d’adaptar els accessos, Calella en Comú planteja la contractació de personal específic per garantir la seguretat de tot l’espai públic de la ciutat. I assenyalen Gestvia com l’empresa que té la capacitat per fer-ho:

És una empresa que té capacitat per contractar, pot intervenir en àrees de Promoció Econòmica, Urbanisme, gestió de la mobilitat… Té un potencial més elevat i és qui pot contractar amb més agilitat.

La idea recull el doble objectiu que Tejada ha exposat en l’entrevista d’aquest matí al programa La Ciutat, i que passa també perquè l’Ajuntament de Calella activi tots els mecanismes que té al seu abast per generar llocs de treball i economia productiva. En aquest sentit, ha recordat que tant el consistori com Gestaigua tenen el pla d’inversions i despeses aturats, i que caldria activar-los; i que hi ha places vacants a la plantilla de Ràdio Calella TV.

En un altre de qüestions, i degut al context socioeconòmic provocat per la Covid-19, Calella en Comú també situa com a prioritari la posada en marxa d’un programa d’activitats formatives i de lleure per a infants i joves.

Arribem a un estiu quan ens trobarem que els infants han perdut el contacte amb companys, els hàbits, amb pares que han de sortir a treballar o a buscar feina; i nosaltres estaríem en condicions de presentar una bona oferta de lleure i de formació no estríctament acadèmica en àmbits com la música, la dansa, les arts, esportives…

El portaveu de Calella en Comú s’ha dirigit al Govern advertint que les oportunitat d’arribar a consensos amb l’oposició es van diluint perquè “actua pel seu compte”, desatenent el suport que se’ls ha donat durant tot el temps d’emergència. Tejada ha explicat que fa setmanes que els van entregar la seva proposta de pla de recuperació econòmica, i que encara no n’han tingut retorn. El portaveu dels comuns insisteix en la importància d’afrontar la sortida de la crisi econòmica tenint en compte que el 80% de la riquesa local està vinculat a l’activitat turística i comercial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat