L’Ajuntament convoca una reunió d’urgència per preparar el nou curs escolar

Imatge d'arxiu

La conselleria d’Educació finalment ha aclarit com serà l’inici del curs 2020-2021. De cara al setembre el Departament vol que tots els alumnes puguin anar als centres de manera presencial, habilitant nous espais per evitar contagis. El Conseller d’educació, Josep Bargalló, va presentar ahir el pla de reobertura dels centres educatius i va remarcar que al setembre començarà un curs inèdit i en situació d’emergència educativa. Una emergència que obligarà a redistribuir els centres educatius. De fet l’Ajuntament de Calella ha començat a posar fil a l’agulla a la qüestió i dilluns vinent es reuniran les direccions de tots els centres educatius calellencs per saber quina capacitat tenen per adoptar les mesures que ha fixat el Departament d’Educació.

Per a la tornada a l’escola els grups hauran de ser de com a màxim 13 alumnes a parvulari i a primària i 15 a secundària i en els ensenyaments postobligatoris. Per garantir aquest desdoblament d’aules el Departament vol habilitar nous espais tan dins dels mateixos centres, com en equipaments municipals. De fet des de l’Ajuntament de Calella ja estan estudiant aquesta opció per determinar quins espais podrien cedir a les escoles. Per fer-ho, dilluns l’alcaldessa i la regidora d’Educació, es reuniran amb totes les direccions dels centres escolars calellencs per començar a traçar un pla per la tornada a les aules. Montserrat Mateu, regidora d’Educació, ha assegurat que ja s’està treballant en tots els possibles escenaris.

Totes les escoles pensen en possibles solucions. El pla es va presentar ahir i tots estem treballant-hi. Farem una reunió dilluns que ve amb l’alcaldessa i totes les direccions per plantejar tots els escenaris possibles i mirar de troba solucions i poder iniciar el curs amb totes les garanties.

De fet totes les direccions hauran d’enviar abans de finals de juny els seus plans de continença pel curs vinent i que el Departament haurà de validar. En ell s’haurà d’explicar l’organització de cada centre i també preveure què faran en cas d’un possible rebrot.

Pel que fa a aquesta reorganització dels centres, segons la regidora d’Educació, a Calella hi ha escoles que sí que podrien tenir l’espai per poder desdoblar aules, mentre que d’altres centres estan en cabuda màxima i els hi seria difícil trobar un espai dins el mateix centre.

Hi ha escoles que tenen l’espai que tenen, com el Freta o La Minerva, i no podrien fer el desdoblament i necessitarien espais fora del centre per fer el desdoblament. Pot ser el Far o l’Escola Pia és més assequible per l’espai que disposen. Però el que és cert és que haurem de fer un bon estudi de tot plegat.

Per a la tornada també s’hauran de fer torns tant per dinar, com per sortir al patí. Les entrades i sortides dels alumnes s’hauran de fer de manera progressiva si només hi ha un accés.

De fet el pla de reobertura també complica encara més la situació de les llars d’infants, que podran obrir en entrar a la fase 2, però només obrint grups a partir d’un any i amb un màxim de 5 infants, que no podran barrejar-se entre ells. La regidora d’Educació també ha assegurat que estan intentant trobar la millor solució per a totes les escoles bressol i també per a les famílies calellenques amb menors de 3 anys.

És una preocupació i és una preocupació gran perquè la situació de les escoles bressol és crítica. Més de la meitat d’aquests infants no podran retornar a les escoles bressol i el problema és que faran totes les famílies que tenen infants de 0 a 3 anys.

Amb tot, Mateu ha conclòs que serà difícil reprendre el curs escolar al setembre, a qualsevol de les etapes educatives, si el Departament d’Educació no amplia el professorat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *