Calella en Comú planteja ara crear places d’aparcament sobre l’Aldi

hospital 2

A les vigílies de la presentació del pressupost del 2021 al Ple, Calella en Comú ha fet pública una contraproposta d’aparcament sobre l’Aldi que frenaria el que es projecta a Can Saleta i, d’aquesta manera, anul·lar la partida de mig milió d’euros que el Govern preveu reservar per tancar l’expropiació de l’Hostal Univers. Tot plegat pendent de l’aprovació dels comptes. El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, n’ha donat detalls aquest matí a La Ciutat. Plantegen aixecar tres pisos sobre l’edifici comercial per crear 150 places d’aparcament. A més, inclouen en la proposta que Aldi desafecti la segona planta soterrada –destinada a pàrquing– per millorar la preservació i exposició de les ruïnes romanes. Estimen que la inversió seria d’1,8 milions d’euros i que així es podria conservar el solar de Can Saleta per a usos futurs; siguin o no sanitaris.

Contraproposta dels comuns a la construcció de l’aparcament de Can Saleta, amb capacitat per a 400 vehicles, segons els últims càlculs de l’executiu local. Miren cap al supermercat Aldi i les possibilitats del dret a vol que s’ha reservat l’Ajuntament de Calella. És sobre l’edifici on hi volen construir tres plantes per crear un pàrquing de 150 places. I aquestes es complementarien amb les d’espais propers que el portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha demanat que s’explorin seriosament.

Ens dona una ocupació en les tres plantes de 150 places d’aparcament (…) Podem resoldre l’accés amb una rampa que arrenqui darrera el Tanatori amb una forma de nus de corbata (…) Seran suficients les 150 que planegem? Segurament no. Però tots sabem que podem treballar sobre les zones d’aparcament que hi ha al sector. S’acabarà cobrint la part alta de la Riera i si s’arriba al Salicrú tindrem moltes places. També a la zona de Sant Quirze se’n podrien plantejar.

La proposta dels comuns passa per desafectar la segona planta soterrània del projecte d’Aldi per conservar i exposar correctament les ruïnes romanes que hi ha al sector.

L’han donat a conèixer avui dies després d’haver-la plantejat al Govern Municipal, diu Tejada, sense tenir-ne retorn. Asseguren que hi ha temps de repensar el projecte de nou pàrquing a Can Saleta. I d’entrada, demanen anul·lar del projecte de pressupost la partida de 500.000 euros per a l’expropiació de l’Hostal Univers.

Ho vam presentar la setmana passada, creiem que amb temps per discutir-ho i pensar-ho. El projecte de Can Saleta està en fase d’avantprojecte, no hi ha cap obligació d’anar de pressa. Estem en una fase inicial i ho podem discutir tot.

Calella en Comú sosté que la seva proposta és comparativament molt més respectuosa i sostenible amb l’entorn. A més, permet conservar intacte el solar de Can Saleta per a futurs usos.

Eliminem la construcció a Can Saleta, que podria tenir una utilitat futura molt important, on s’hi faria una construcció que provocaria la insolació de l’escola La Minerva i contribuiria a empitjorar la circulació per l’N-II, perquè l’entrada serà per allà mateix.

Calella en Comú calcula que la construcció de l’aparcament sobre l’Aldi tindrà un cost d’1,8 milions d’euros. A raó de 15.000 euros per plaça d’aparcament resultant. El portaveu dels comuns ha posat en dubte la xifra donada pel Govern sobre el projecte de Can Saleta.

És impossible que 400 places havent de fer fonaments, rebaixos important, i els 500.000 euros de l’expropiació, tot plegat acabi sent una operació de 2 milions d’euros. Però estem disposats a que ens ho expliquin i a comprovar-ho.

En relació a les propostes que han fet per al pressupost, Tejada té coll avall que no acceptaran les seves. Amb una única excepció, veu inevitable que acabi caient la plaça de tècnic de Medi Ambient.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *