Calella en Comú posa dues condicions al Govern per entrar a negociar el pressupost

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Els comuns han traslladat a l’equip de Govern de JxCalella i el PSC quines condicions i propostes tenen de cara a una negociació del pressupost municipal del 2020. El portaveu Sebastián Tejada ha explicat a Ràdio Calella TV que hi va haver una primera trobada fa un parell de setmanes en què l’executiu els va fer arribar un document relatiu a les inversions. En aquell moment van demanar més informació i van remetre a l’alcaldessa la seva llista de propostes, que van des de l’increment de la partida de despesa social fins arribar als 100 euros per habitant, el desenvolupament del Pla d’Usos de la Fàbrica Llobet-Guri o adoptar mesures per lluitar contra el canvi climàtic.

Ho ha avançat el portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, en declaracions a Ràdio Calella TV.

La pujada del pressupost de Serveis Socials a 100 euros per habitant, ara estem en 71,64 euros. Aquest seria el límit del que es considera acceptable i correcte. També hi ha un tema important que és per estimular les activitats creatives, d’àmbit artístic, tecnològic o empresarial, que és el llençar el Pla d’Usos de la Fàbrica Llobet-Guri que està aturat de fa molts anys.

L’altre bloc de mesures van encaminades a lluitar contra el canvi climàtic, avançant-se així als compromisos que es derivaran de la llei que ha de desplegar el Govern de la Generalitat de Catalunya. Els objectius passarien per aconseguir una reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle -l’anomenada petjada de carboni- o millores en el cicle integral de l’aigua.

En relació a això, el tercer bloc de propostes fa referència a la plantilla de l’Ajuntament de Calella, amb la idea de garantir els criteris d’igualtat. Tejada ha explicat que han sol·licitat informació específica del capítol 1, a l’espera que se’ls faci arribar. En aquest, Calella en Comú defensa que s’hauria de contemplar la contractació del tècnic de Medi Ambient, una plaça vacant des de fa uns exercicis. Aquesta és una de les dues condicions que posen els comuns per entrar a negociar.

Hi ha un parell de coses que haurien de quedar clares abans d’entrar a discutir res sobre el pressupost que són la recontractació d’un tècnic de Medi Ambient, és fonamental que l’Ajuntament en tingui; i el compromís escrit, òbviament, que no hi haurà contractacions de personal eventual, de càrrecs de confiança.

No hi ha la convocatòria oficial, però tot apunta que el Ple de Pressupostos es convocarà pel 19 de desembre i serà de caràcter ordinari. És a dir, que hi haurà torn de precs i preguntes, també del públic que assisteixi a la sessió a la sala de plens.

Des de Calella en Comú reiteren la seva total disposició a parlar amb el Govern i arribar a acords.

Desconeixement si l’equip de Govern ha adoptat un posicionament definitiu sobre el nostre grup, però estem oberts a treballar les nostres propostes i les seves, i així ho vam expressar en una carta adreçada a l’alcaldessa el 5 de desembre (…) Hi ha temps, no hi ha masses problemes. La nostra disposició a parlar és total, estem a la seva disposició.

Aquest serà el primer projecte de pressupost municipal de l’actual madat, que presentarà un govern de JxCalella i el PSC en minoria i que, per tant, necessita sí o sí el suport d’almenys un regidor de l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat