Calella en Comú presenta una moció per demanar unitat política sobre el pla de reconstrucció post coronavirus

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Els comuns criden al conjunt de forces polítiques municipals a definir, de manera conjunta i amb la màxima unitat possible, el full de ruta de la reconstrucció econòmica i social de Calella. La petició la formalitzaran aquest dijous a través de la moció que han presentat perquè es debati a la sessió ordinària del Ple Municipal que se celebrarà, per primera vegada en la història de Calella, de forma telemàtica. El regidor Josep Maria Juhé es reafirma en què cal conèixer amb exactitud amb quins recursos compta l’Ajuntament per afrontar les necessitats que ja estan apareixent i les que apareixeran com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus.

Calella en Comú ha demanar un exercici de realisme aplicat al pressupost amb l’actualització de les partides d’ingressos i despeses per saber quin impuls es podrà donar a la reconstrucció econòmica i social de Calella. Juhé recalca que, en aquest procés, la institució local ha de respondre segons la seva part de responsabilitat.

No valdrà dir que tot depèn de l’Estat. Hi ha una responsabilitat local, tenim un pressupost important d’inversions i del dia a dia, hi ha una part de despesa obligada, però hi ha una altra part que ens dona marge per donar aquest impuls especial.

Els comuns consideren que la crisi del coronavirus pot contribuir a iniciar el canvi de model econòmic que el partit sempre ha defensat i que passa per la diversificació i l’aposta per nous sectors de negoci vinculats a la innovació.

El primer ple telemàtic de la història de Calella

La situació de crisi sanitària i la necessitat de mantenir la distància física de seguretat per evitar la propagació del coronavirus ha obligat als responsables municipals a recórrer a les tecnologies perquè es pugui reprendre l’activitat plenària.

Els polítics ja han provat la fórmula durant les reunions que han celebrat aquestes últimes setmanes, les comissions econòmiques i socials, o fins i tot les juntes de portaveus; i traslladaran l’experiència a la sessió plenària que s’ha convocat per aquest dijous, amb caràcter ordinari. El Ple Municipal se celebrarà de forma telemàtica amb cadascun dels membres de la Corporació Municipal connectats des del seu domicili a una aplicació que permet fer reunions per videoconferència. Ràdio Calella TV emetrà la senyal pels seus canals habituals: 107.9FM, radiocalellatv.cat i al canal de Youtube.

En l’ordre del dia s’ha inclòs, com es preceptiu, el torn obert de precs i preguntes del públic. Que no seran a la sala de plens –un espai de dimensions massa reduïdes en el context actual- pero sí podran fer arribar els seus dubtes o peticions també per via telemàtica. Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, s’habilitarà una adreça de correu electrònic perquè la ciutadania pugui traslladar-los als membres de l’equip de Govern Municipal de JxCalella i el PSC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat