Candini, nova presidenta de la comissió de Comerç i Consum de la Federació Espanyola de Municipis

Imatge d'arxiu

L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha estat nomenada presidenta de la comissió de Consum i Comerç de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Un ens estatal que aplega el 95% dels municipis espanyols i que vetlla pels interessos dels municipis davant les Comunitats Autònomes i el govern estatal. Junts per Catalunya, partit de l’alcaldessa, va proposar a Candini per dirigir la comissió. Com a presidenta de la comissió, ha explicat que vetllarà pel rellançament del comerç després de la crisi sanitària generada per la Covid-19. De fet des de la Federació Espanyola de Municipis, asseguren que els governs locals jugaran un paper clau en la desescalada i la reconstrucció econòmica i social del país.

Candini ostenta a una de les 26 presidències de les comissions de la Federació Espanyola de Municipis, a cadascuna de les comissions es dissenyen polítiques que han de servir com a eines d’instrucció pels municipis. La comissió presidida per Candini (JxCat), Comerç i Consum, està formada per 25 persones, 12 són representants municipals del PSOE, 11 del PP i 1 de Podemos .

La feina és la mateixa que fem des de cada municipi. En ser la comissió de Comerç i Consum per això va acceptar-ho, perquè a Calella tenim una molt bona musculatura de comerç. Servirà d’intercanvi per aprendre, per poder agafar bones pràctiques i poder aportar tota l’expertesa i coneixement del nostre model de ciutat.

Quant als objectius, la presidenta de la comissió de Comerç i Consum de la FEMP ha parlat també de qüestions que tenen a veure amb el rellançament del comerç, en un moment molt complicat pel sector.

Treballarem amb tot allò que tingui que a veure amb la reactivació econòmica, amb la dinamització comercial, ajudar al comerç al detall com també majorista(…). Aquí a Calella, a Catalunya i a l’estat espanyol, el que ens caldrà és molta capacitat de reinvenció i de buscar només maneres de comercialitzar els nostres productes.

Una de les primeres propostes de la comissió serà treballar per la digitalització del sector, després que la pandèmia de la Covid-19 hagi posat al descobert la importància del comerç online.

Candini també ha posat en relleu l’impacte que té el comerç en l’economia espanyola, representant el 20% de l’ocupació i 12% del teixit empresarial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *