Calella en Comú reclama tota la informació de les multes de trànsit posades per la càmera de Sant Joan

Entre el 3 d’abril i el 22 de juny del 2018, les càmeres de trànsit del carrer Sant Joan van captar 843 conductors saltant-se la prohibició d’accés en horari d’entrada i sortida d’escola. Va ser durant les setmanes posteriors a la inauguració del Far, però després que se’n millorés la senyalització les sancions van reduir-se pràcticament a una quarta part. A la represa del curs, entre el 12 de setembre i el 30 de novembre del 2018, es van posar 283 multes. Les dades les ha facilitat la Síndica Municipal al grup de Calella en Comú, que ha estat al darrera d’aquest tema i ja en el mandat anterior -i en nom d’ICV-EUiA- va elevar al Ple la petició de retirada de les multes al·legant deficiències en la senyalització. Finalment no es va sotmetre a votació: van avenir-se a posposar-la a l’espera de tenir tota la informació. Ara critiquen que encara no se’ls ha facilitat totes les dades que havien demanat.

El regidor portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha detallat quina és la informació que disposen actualment.

El període inicial: des de l’obertura de l’escola fins el dia de Sant Joan. En 50 dies, 844 multes. Potencialment l’Ajuntament hauria d’haver cobrat un màxim de 70.000 euros, i volem saber quants se n’han recaptat.

Els comuns critiquen la falta de transparència de l’equip de Govern Municipal en aquesta qüestió. Van demanar la informació en seu plenària, farà 11 mesos, i han recorregut a la Síndica Municipal i fins i tot a la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública per obtenir-ne resposta. Quan tinguin totes les dades -explica Tejada- analitzaran si tornen a sol·licitar a l’Ajuntament de Calella que rectifiqui i deixi sense efecte les sancions. Assenyala que tot apunta en aquesta direcció.

Estem a l’espera de les dades. Hem rebut una comunicació a través de la Síndica -curiosament el tinent d’Alcalde Torres no s’ha dirigit a nosaltres- però la informació no està completa. Nosaltres seguim pensant que efectivament la normativa era en aquell moment difícil de complir, que es van millorar les senyals, però quan tinguem les dades veurem si tirem endavant la petició de retirar les multes. Entenc que lògicament ho farem.

I tot i reconèixer que s’han anat adoptant mesures per millorar la senyalització de la part alta del carrer Sant Joan, Tejada diu que el número de multes que es continuen posant a diari indiquen que no són suficients.

Continuem pensant que tot i la reducció, una quantitat important de conductors segueixen saltant-se la norma: aproximadament 5 al dia a l’inici del curs passat. Haurem de fer un seguimen de l’evolució però sembla que caldria implementar mesures noves.

La prohibició de circulació pel carrer Sant Joan per accedir a l’Avinguda del Parc està indicada amb senyals verticals a la carretera N-II en els dos sentits de la marxa i amb un semàfor que es posa vermell a les hores d’entrada i sortida escolar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *