Calella en Comú reprova a Llamazares perquè veu insuficient el protocol social del desallotjament

desallotjament bruna

Els comuns troben del tot insuficient la intervenció social durant el procés d’expulsió dels ocupants de la Bruna, ara fa una setmana. El partit reprova l’actuació del tinent d’Alcaldia Ramon Llamazares com a màxim responsable d’una política social que qualifiquen de “totalment restrictiva” i que lliguen amb la “resistència” del Govern Municipal al dret a l’empadronament.

Calella en Comú defensa que calia fer una intervenció social a la Bruna abans d’executar-se el llançament i preveure un operatiu endreçat i garantista. Sebastián Tejada diu que Serveis Socials hauria d’haver tingut una actitud més proactiva, abans, durant i després, que s’ajustés a l’obligació moral que té l’Ajuntament de Calella d’atendre a tothom en una situació d’emergència com la que es va produir divendres passat.

Què va passar aquí? Que el senyor Llamazares i els Serveis Socials es van assabentar poc abans de les 9.30h que dos professionals havien d’anar a la Bruna a fer el que poguessin. Això és enviar el personal a la guerra amb un escuradents (…) El senyor Llamazares que és el responsable polític del departament es mereix una certa reprovació. Però ell és l’executor d’una política de Serveis Socials totalment restrictiva i que no té en consideració la situació d’extrema vulnerabilitat que hi ha a la ciutat.

Els comuns fan una reprovació pública al tinent d’Alcaldia Ramon Llamazares per l’actuació dels Serveis Socials durant l’operatiu i per haver-la avalat posteriorment, criticant a més que l’oposició hagi donat sostre a dos dels desallotjats. Tejada ha assegurat que des de l’àrea sí s’atén a persones que no estan empadronades, contradient un dels arguments que va donar en l’entrevista al programa La Ciutat.

Ja s’atén a persones itinerants i que no estan empadronades, i ho sap perfectament el senyor Llamazares, que ha atès a persones no empadronades perquè l’Ajuntament s’hi ha negat i, fins i tot, se’ls ha proporcionat pis social. Tenim antecedents i això no és així. I espero que el senyor Llamazares ho reconegui.

Des de Calella en Comú es lamenta que l’equip de Govern Municipal optés per apartar-los de la gestió de la problemàtica de la Bruna, que no poguessin participar a la junta de seguretat extraordinària del passat abril i que es portés amb secret l’operatiu de desallotjament. No obstant això, Tejada ha assegurat que faran un seguiment acurat de la situació.

El que s’ha produït és una reubicació del problema. Segurament alguns han marxat però la majoria deuen voltar per Calella. Hem de considerar que ja tenim focus de petits delictes, però hem d’estar alerta perquè es poden reactivar i amb més potència.

Calella en Comú es planteja portar al Ple Municipal de la setmana vinent alguna iniciativa sobre la crisi de la Bruna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat