S’ajorna la preinscripció escolar i Educació no fixa data pel retorn a les escoles

escola pia00000000

El Departament d’Educació ha decidit ajornar tots els processos de preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària, que havien de començar el 23 de març, dilluns vinent i finalitzaven l’1 d’abril. Des del Departament han argumentat que s’ajornen totes les preinscripcions fins que es puguin celebrar amb total normalitat. El conseller d’educació ha volgut tranquil·litzar a les famílies assegurant que ningú es quedarà sense plaça i que ja “es treballa per adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals”.

La suspensió de classes i el tancament dels centres educatius la setmana passada ja va fer impossible celebrar les jornades de portes obertes previstes pel passat cap de setmana als centres calellencs. De fet avui, un dia més tard de saber-se aquest ajornament, el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha admès que encara no hi ha data de retorn a les escoles, assegurant que si el confinament s’allarga, l’aturada dels centres escolars també.

No tornarem a obrir les escoles fins que acabi el confinament. Vam tancar-les fins al 27 de març però és evident que la corba està augmentant que cada vegada tenim a Catalunya més casos i per tant el confinament s’allargarà en dies i per tant augmentarà en dies el tancament de les escoles.

Bargalló també ha tornat a descartar que el curs escolar es pugui allargar més enllà del juny i ha parlat de la possibilitat de “reprogramar” el currículum.

No seria partidari de què el curs es fes durant els mesos de juliol i agost, perquè alterarien les dinàmiques. Haurem d’aprendre això si a reprogramar i prendre decisions sobre currículum, però estem preparats per fer-ho.

S’ajorna la Selectivitat

El coronavirus també ha portat a ajornar la selectivitat d’aquest any. Es farà un mes més tard, però com a màxim entorn del 10 de juliol. Una decisió que han pres conjuntament des del Ministeri d’Educació, el d’Universitats, representants de les comunitats i dels rectors, deixant de banda les peticions dels sindicats d’estudiants que havien demanat suspendre les proves.

Segons el Consell Interuniversitari de Catalunya – que agrupa les 12 universitats catalanes – posar ara mateix una data seria precipitat, però afegeixen que el que és segur és que les proves d’accés a la universitat es faran.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat