Dolors Llavall es jubila després de 40 anys al capdavant de la biblioteca

LLAVALL 2

Després de 40 anys al capdavant de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça, la seva directora, Dolors Llavall, es jubilarà d’aquí a 15 dies. Tal com ha explicat en una entrevista al programa La Ciutat, l’equipament ha canviat molt durant tots aquests anys i ha recordat que va ser la responsable d’informatitzar el catàleg i del trasllat de la biblioteca al centre de la ciutat. Segons ha exposat, Llavall tanca l’etapa amb la confiança que ha treballat amb responsabilitat, entusiasme i il·lusió perquè tots els calellencs i calellenques disposessin d’un servei bibliotecari modern i de referència.

Llavall va acabar la carrera l’any 1980, va ser llavors quan va aterrar a Calella per fer una substitució. Després d’aprovar les oposicions la plaça va ser seva fins ara, quan ha decidit posar un punt i a part a la seva carrera laboral.

Jo vaig substituir la Maria Teresa Castelló i vaig optar per la plaça de direcció. Quan vaig arribar érem només dues persones, però ho vaig entomar amb molta il·lusió perquè sabia de la tradició bibliotecària de Calella.

Marxa amb la satisfacció d’haver fet les coses bé, i amb el record d’haver organitzat els 50 anys de la biblioteca, la digitalització i el canvi d’ubicació i modernització de l’equipament.  

Es va informatitzar la biblioteca, encara érem a l’antiga i havíem de tenir-la oberta al mateix temps que informatitzàvem. El canvi em va agradar molt perquè jo volia un equipament modern, de fàcil accés, al centre del poble que reunís les condicions necessàries per tenir un equipament públic de qualitat.

Amb tot Llavall, ha reconegut que és dur deixar la feina, però que enyorarà els companys i, especialment, a tots els usuaris. Diu que gràcies a tots els usuaris, voluntaris i entitats del poble s’endú una motxilla plena de records. 

Clar he rebut ajut de molts voluntaris, moltes activitats s’han fet gràcies a la iniciativa de voluntaris, Amics de la biblioteca, Foto-Film, totes les escoles de dansa i música, Ràdio Calella TV… Estic molt i molt agraïda a tothom.

Ara l’equipament estarà temporalment sota la direcció de Coral Prieto, actual directora en funcions i a qui Llavall ja ha fet tot el traspàs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *