Calella en Comú vol que Gestvia creï una aplicació per compartir cotxe

CAR SHARING

El Ple Municipal debatrà la moció de Calella en Comú perquè es desenvolupi una aplicació mòbil que permeti crear una comunitat de veïns i veïnes disposats a compartir el seu vehicle privat. Que sigui Gestvia, l’empresa municipal de mobilitat, qui lideri el projecte i n’assumeixi el cost, que segons calculen no superarà els 10.000 euros. El portaveu dels comuns Sebastián Tejada ha fet èmfasi en la contribució d’aquesta mesura a la lluita contra el canvi climàtic.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu de Calella en Comú ha detallat la seva proposta per implementar un sistema per compartir vehicle privat a Calella.

Comptem que necessitem una aplicació i una web per fer-la funcionar. Però el més important seria fer-ne una difusió important i intesiva, que permeti als ciutadans de Calella i potencialment els veïns de Pineda de Mar i Sant Pol de Mar posar-la en pràctica (…) Fins i tot podria ser un projecte per a gent jove amb talent que tenim al municipi. No és un projecte car, calculo que costaria entre 8.000 i 10.000 euros.

La proposta s’elevarà al Ple Municipal i es debatrà en la sessió ordinària de febrer que, a l’espera de confirmació oficial, probablement es convocarà per al dijous dia 27.

En el text de la moció s’explica que Calella té un parc de 7.500 turismes – segons dades del 2018 – i que també l’aposta per la mobilitat compartida pot contribuir a reduir les necessitats futures en matèria d’aparcament. El portaveu dels comuns recalca sobretot que es tracta d’una mesura que lluita contra el canvi climàtic.

Necessitem treballar i lluitar contra el canvi climàtic, donant opcions als ciutadans perquè facin estalvis i contribueixin a la millora mediambiental. Hem de contribuir a què l’espai urbà sigui més transitable i permeable per a tothom.

Segons dades aportades per Calella en Comú, un viatge d’anada i tornada a Barcelona amb un turisme implica l’abocament d’uns 24 quilos de gasos contaminants a l’atmosfera.

I en aquest sentit, Sebastián Tejada s’ha referit a la Taula contra l’Emergència Climàtica i a la importància de la tasca que se li encomanarà.

Per a nosaltres ha de tenir una transcendència molt gran. No només per la necessitat de treballar contra el canvi climàtic, sinó per aprofitar les oportunitats econòmiques que aquest posicionament s’obren per a una ciutat com Calella, tan necessitada d’inversions i d’activar el talent i la innovació.

Des de Calella en Comú s’espera que les pròximes setmanes fins a la celebració del ple es doni l’oportunitat a parlar i negociar amb la resta de grups per assegurar-se el consens necessari per aprovar la seva moció.

Espero que la iniciativa pugui trobar en la resta de grups una bona acollida. Ja la coneixen el president i el vicepresident de Gestvia, i val la pena que s’ho mirin i estudiïn. Estem oberts a estudiar formats i procediments, en nosaltres trobaran uns bons col·laboradors per tirar-ho endavant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *