Gomis (Cs): “Demanarem que es compleixi la Llei de Banderes, sinó arribarem on calgui”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Ciutadans ha reobert la guerra de banderes advertint al Govern Municipal que sinó penja l’espanyola al balcó de l’Ajuntament emprendrà mesures legals per aconseguir que es compleixi la llei. El portaveu de la formació taronja, Guillermo Gomis, ha dit en una entrevista al programa La Ciutat que ho ha demanat en diverses ocasions però no se li ha fet cas.

Gomis ha reclamat que la bandera espanyola torni a onejar a l’edifici consistorial perquè és la que representa a tots els ciutadans. I diu que Cs arribarà “on calgui” perquè es compleixi la Llei de Banderes.

Demanarem al Govern i a l’alcaldessa que compleixin la Llei de Banderes, ho repetirem perquè ho hem demanat ja tres vegades. Sinó prendrem les mesures legals pertinents i arribarem on calgui perquè la bandera hi ha d’estar perquè representa a tots els ciutadans, encara que alguns pensin que no.

El portaveu de Cs ha condemnat els atacs contra el pal de la Plaça Catalunya, qualificant-ho d’acte vandàlic. Guillermo Gomis ha criticat que des del Govern Municipal s’hagi afirmat que es repararà tantes vegades com calgui.

No em sembla bé que el diner públic s’utilitzi tantes vegades com calgui, com diu ell. Crec que s’ha de destinar a altres coses, no a reposar aquesta bandera.

L’entrevista li ha servit a Gomis per negar per enèsima vegada que tingui cap pacte amb l’executiu de Montserrat Candini. I acusa als qui ho afirmen de fer “populisme”. Ha respost al portaveu d’Esquerra, Xavier Ponsdomènech, que deia que els gestos d’uns i altres generaven molts interrogants.

De què es queixa ERC? Que nosaltres hem pactat? Nosaltres no hem pactat amb ningú. Però seria el mateix que volien que fessim amb ells (…) És política de populisme. Amb què hem donat suport al Govern?

I ha defensat el seu vot d’abstenció a la proposta de la CUP per crear una platja de gossos. Ciutadans reclama un projecte més treballat i amb garanties, i no descarta que sigui una realitat aquest mateix 2020 si amb els partits que també ho portaven al seu programa electoral es posen d’acord.

Volem asseure’ns i tirar endavant un projecte amb garanties sanitàries i de seguretat. La platja de gossos necessita que es remogui la sorra cada dos dies, s’ha de netejar i filtrar… I volem una platja com la d’Arenys, no una platja VIP sinó amb uns mínims per a tothom (…) [Calella tindrà una platja de gossos aquest 2020?] Si arribem a un consens, sí.

El portaveu de la formació taronja ha marcat distàncies amb el Govern de Junts per Calella i el PSC quant a la gestió d’algunes àrees i serveis de la ciutat, com la neteja, que critica continua sent deficient.

Per exemple la Riera Capaspre està molt descuidada, sobretot a l’estiu, o el centre comercial. Encara que els botiguers netegen el seu tros de carrer, després hi passes i està ple de cartrons… Està brut, i això no només ho penso jo perquè també m’ho comenten molts ciutadans.

Guillermo Gomis, que també és vicepresident de Gestvia, ha confirmat que es valora aprofitar el terreny de l’antic Salicrú per fer-hi aparcament d’ús públic.

L’aparcament és una opció, però també crear una pista d’skate o fer-hi instal·lacions esportives. Són les opcions però el primer que cal és enderrocar-ho i llavors presentar una proposta al Ple Municipal.

El que està més a l’aire és el futur de l’actual aparcament Mercat 2, sobre els terrenys dels antics Tints Jané. S’hi ha de fer una promoció d’habitatges però sembla que el projecte està parat, segons Gomis. Mentrestant, Gestvia en podrà continuar fent ús com a espai de zona blava.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat