Calella entra dilluns a la fase 2: tot el que es pot fer

gent carrer00000000

Calella es prepara per entrar aquest dilluns a la fase 2 del pla de desescalada. Una fase que porta novetats importants com l’eliminació de les franges horàries, l’ampliació del nombre de persones que es poden reunir o la reobertura de platges. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va donar ahir el vistiplau a la proposta de Salut perquè la Regió Sanitària de Girona i Catalunya Central passin dilluns a la següent fase del pla de desescalada.

El pas a la fase 2 implica un relaxament de les mesures de confinament que s’han viscut fins ara. La principal novetat serà que s’eliminen les franges horàries per passejar o fer esport. Es podrà realitzar aquestes activitats a qualsevol hora del dia, excepte en les franges reservades per les persones majors de 70 anys i vulnerables. Això és de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h.
La llibertat de circulació segueix quedant reduïda exclusivament dins la mateixa regió sanitària, per fer activitats comercials, practicar esport o reunir-se amb altres persones. Per tant, segueixen vigent la frontera sanitària entre els municipis de Canet de Mar i els dos Arenys.

També es permetran les reunions de familiars i amics, de fins a 15 persones sempre respectant els protocols de seguretat, i sigui en bars, domicilis o zones obertes. Es permeten les visites a residències de persones grans o altres centres residencials.

En aquesta fase es preveu la reobertura de cinemes i teatres, amb aforament limitat a un terç i amb butaca preassignada. També es permetran les visites culturals i a monuments. Es podran celebrar actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats; i si és a l’exterior, seran possibles, si congreguen menys de 400 persones i sempre que sigui amb cadires. S’obren els espais comuns d’hotels i allotjaments turístics. No s’obren ni discoteques ni bars nocturns.

Els llocs de culte podran obrir amb un aforament del 50% i als enterraments es limita l’assistència a 15 persones en espais tancats i fins a 25 en espais oberts.

Si la fase 1 va permetre obrir les terrasses de bars i restaurants, ara la gran novetat és que es podrà consumir a l’interior dels locals respectant l’aforament màxim de fins a un 40% de les taules permeses, i un 50% a les terrasses.

En l’àmbit econòmic, al comerç es permet fins al 40% de l’aforament. Els centres comercials també s’obren però l’aforament de les zones comunes serà d’un 30%, i d’un 40 dins dels establiments.

També es pot anar a les piscines amb cita prèvia, amb un aforament màxim del 30% i es pot anar a la platja per fer esport, per banyar-nos i prendre el sol.

Pel que fa a l’esport, els equips professionals podran fer partits a porta tancada i amb accés exclusiu als mitjans de comunicació. Els clubs podran fer entrenaments en grups de fins a 14 jugadors i respectant la distància física mínima.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat