El Ple només es pronunciarà sobre la proposta de consulta popular per la platja de gossos

Gossos a la platja de Mataró.

Els grups polítics municipals decidiran dijous si donen llum verd o no a la convocatòria d’una consulta popular sobre l’habilitació d’una platja de gossos a Calella. A diferència d’aquesta, no ha entrat finalment a l’ordre del dia l’altra petició que formulava el mateix grup de ciutadans. És el segon intent que no fructifica per preguntar a la ciutadania sobre el projecte de l’Aldi. Ara, perquè s’ha resolt que es tracta d’un acte reglat, és a dir, un procediment que ha seguit tots els passos preceptius i dins la legalitat sobre el qual no hi ha marge de decisió per part de l’administració. El setembre passat, la proposta sí va elevar-se a Ple i llavors va decaure amb els vots en contra dels partits del Govern i el de Cs. Es va argumentar que els termes en què s’havia plantejat eren els propis d’una consulta de caràcter general no ajustant-se al marc legal. Adaptar-la i acotar-ne el cens, establint que només hi poguessin participar els comerciants que hi ha a Calella –uns 700 aproximadament– ha resultat inútil.

De les dues consultes treballades pel grup promotor que hi ha a Calella, només una té possibilitats de celebrar-se. En tot cas, ho haurà de decidir el plenari. És la que planteja el pronunciament dels veïns i veïnes sobre la implantació d’una platja de gossos. L’altra, la de l’Aldi, finalment no s’ha admès durant la seva tramitació. Aquest segon intent tampoc ha fructificat.

Així es va informar divendres passat als partits polítics durant la comissió informativa prèvia a la celebració de la sessió plenària que tindrà lloc aquest dijous, i en el decurs de la qual es portarà a aprovació el projecte de pressupost municipal d’aquest 2021. Hores abans, la regidora de la CUP, Núria Freixas, donava per fet que les dues consultes es sotmetrien a votació. Tant és així que el seu partit fixava com un dels punts de la negociació pressupostària fer una reserva econòmica per cobrir-ne la despesa. I parlava dels suports que podria rebre d’altres forces polítiques.

Si sortís aprovat podria tirar endavant perquè hem acotat el públic que podrà votar (…) Avui a la comissió informativa tindrem els primers contactes, però són dos projectes que comuns i Esquerra portaven i volien lluitar-hi, per tant, entenc que sí.

Sobre el que sí s’haurà de pronunciar el plenari és si es convoca o no una consulta sobre l’habilitació d’una platja de gossos a Calella. És el segon cop que es debatrà aquest assumpte, ara formalment per iniciativa ciutadana. Anteriorment va ser per mitjà d’una moció registrada per la CUP i que va decaure pel vot de qualitat de l’alcaldessa. Cs es va abstenir a la votació, provocant la indignació dels cupaires que van revelar que dies abans el regidor Gomis els havia confirmat el seu suport a la iniciativa. Segons ha sabut Ràdio Calella TV, la formació taronja reunirà demà dimarts als membres del partit per fixar posicionament –que podria ser decisiu– sobre els assumptes que es porten a aprovació.

La proposta que es porta dijous a Ple pretén que se celebri una consulta popular no referendària per reservar un espai del litoral per al lleure dels animals de companyia. El resultat no seria vinculant. També s’ha acotat els cens que estaria cridat a participar-hi. Segons ha sabut Ràdio Calella TV, el punt de partida és que puguin votar-hi tots els calellencs i calellenques majors de 16 anys que no tenen mascota.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.