Com es controlarà l’aforament i la distància de seguretat a la platja?

L’Ajuntament de Calella està ultimant els preparatius per posar al dia les platges. Amb l’entrada a la fase 2, a partir de dilluns es torna a permetre el bany i l’ús recreatiu del litoral garantint la seguretat sanitària. Això obliga a prendre unes mesures que s’aniran desplegant progressivament en els pròxims dies i que passen per reforçar la neteja, la vigilància, la informació a l’usuari i el control d’aforament. Tot plegat es recollirà en un protocol que s’ha encarregat a la consultora DPT21, adaptat a les circumstàncies de cada moment. El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha explicat quina solució s’ha trobat per garantir que no se supera la capacitat màxima de cadascun dels 12 sectors en què es dividirà la platja per facilitar-ne la gestió.

La Taula de Bioseguretat de la Platja, amb representants municipals, policials, turístics i de restauració, determinarà quin és l’aforament màxim de cadascun dels sectors en què es dividirà la platja. Un captador de senyal de mòbils indicarà quanta gent hi ha i si se supera la capacitat màxima.

Dividirem la platja entre 12 i 15 zones, encara s’ha de concretar, i a través del wifi de la platja i els mòbils, amb uns algoritmes matemàtics que fa servir, ens garanteix dir-nos constantment l’aforament de la platja amb una precisió d’entre el 85 i el 95% (…) Quan una zona estigui a punt d’arribar a la seva màxima capacitat hi actuarem amb el personal i cartelleria que estem preparant per fer-ho saber a la població.

És un sistema que ha desenvolupat l’empresa Data Action i que també s’utilitzarà per controlar l’aforament de les platges de Barcelona.

El banyista podrà saber si el sector on vol o on acostuma a anar està obert escanejant els QR que es col·locaran al llarg de la platja i que donaran la informació en constant actualització.

A través d’un codi QR que es col·locarà al màxim de llocs possibles, el ciutadà podrà consultar quina és l’ocupació de cada sector de la platja. Però som conscients que no tothom hi tindrà accés, i per això, com a mesura d’emergència, s’aixecarà un globus d’heli de grans dimensions i de color vermell perquè des de la distància es pugui veure que no està permés l’accés a aquella zona.

Tot i establir els mecanismes que permetran fer el control de l’aformanet de la platja, des de l’Ajuntament de Calella no es preveu que s’arribi al punt de la saturació. El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat diu que ni per les característiques del litoral ni tampoc per l’afluència de visitants, en una temporada marcada per les limitacions o la por a viatjar.

Pensem que no haurem d’arribar a prendre cap altra mesura, com aplicar franges horàries (…) Calella té gairebé 173.000 metres quadrats de platja, sumant Roques, Garbí i la Gran. És una gran sort.

El Govern Municipal prorroga un any la concessió de l’explotació de les guinguetes

Per compensar el temps d’inactivitat com a conseqüència de la pandèmia, l’executiu local ha anunciat que allarga fins el 21 de gener del 2032 la concessió de l’explotació dels quatre xiringuitos de platja. En la decisió també hi ha pesat el fet que els guinguetaires no van poder obrir des del minut zero.

Et concedien el dret a tenir la guingueta, però s’havia de construir i muntar. Ja vam parlar al principi que segurament s’allargaria per darrera, però ho vam deixar. I ara, quan ha passat això, s’ha decidit fer la pròrroga d’un any més perquè tinguin els 15 anys efectius.

Fonts municipals han indicat que en els pròxims 15 dies ja estaran operatives les tres guinguetes de la Platja Gran, i que la de Garbí no té data d’obertura perquè encara no ha pogut acabar de reparar els desperfectes del temporal Glòria.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *