Calella, entre les tres destinacions turístiques més populars de les comarques de Barcelona

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Per darrera de Montserrat i Sitges, el 4,2% dels enquestats esmenta Calella quan se li pregunta per algun lloc turístic de la demarcació, excloent Barcelona. És de llarg la més coneguda i popular del Maresme. Així s’exposa en l’enquesta sobre opinió ciutadana sobre el turisme que ha encarregat el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, que es va fer entre el 9 i el 21 d’octubre del 2017. Es va preguntar a 880 persones mitjançant trucada telefònica.

Els enquestats admeten que el turisme és el sector econòmic que aporta més riquesa a la seva comarca, nou punts per darrera de l’industrial. Que els aspectes que consideren més positius són, justament l’aportació econòmica, les possibilitats d’intercanvi cultural i la creació de llocs de treball, per aquest ordre. I que els més negatius són les aglomeracions, el turisme de borratxera i l’incivisme, majoritàriament. Però també fan referència a l’augment de preus que provoca, la sobreexplotació laboral, o la contaminació i els sorolls.

L’enquesta d’opinió ciutadana sobre el turisme a l’entorn de Barcelona, feta a una mostra de 880 persones majors de 16 anys, estableix el rànquing de les tres destinacions de la província, exceptuant Barcelona, que més coneixen. Gairebé 19 de cada 100 persones han dit Montserrat, 16 de cada 100 Sitges, i 4 de cada 100, Calella. En el top ten d’aquest rànquing hi ha, per aquest ordre, el Montseny, Castelldefels i la Colònia Güell.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat