S’activa el projecte de centre cívic “funcional i polivalent”

Primer pas per definir com serà el centre cívic al mercat. El govern ha anunciat aquest dimarts l’encàrrec de redacció del pla funcional que determinarà la distribució i usos d’aquest nou espai de dinamització sociocultural de Calella i que vindrà a reforçar l’acció comunitària. Això, després d’haver consignat una partida pressupostària de 150.000 euros del programa d’inversions. Un cop es disposi d’aquest document, s’espera que sigui en el termini de 4 mesos, s’haurà d’encarregar el projecte executiu – els plànols – i després adjudicar les obres. La intervenció s’haurà de fer sota el condicionant del caràcter patrimonial i protegit de l’edifici de l’arquitecte Jeroni Martorell. Hi ha directrius polítiques, tal com ha avançat l’alcalde Marc Buch en declaracions a Ràdio Calella TV: l’equipament haurà de ser funcional i polivalent, i disposar d’espais amb capacitats diverses per acollir tot tipus d’activitats.

El govern dona màxima diligència a un dels projectes estrella de la passada campanya electoral i un dels compromisos del pacte entre Junts i el PSC. Se li va donar solidesa en el pressupost del 2024 amb la consignació d’una partida 150.000 euros, i ara s’encarrega el pla funcional que definirà els usos, la distribució dels espais i quins circuits interns hi haurà dins el nou equipament, que s’haurà d’alliberar de l’activitat comercial que té ara.

L’alcalde Marc Buch ha declarat a Ràdio Calella TV que primer cal concretar com serà el centre cívic al mercat i després entrar en les qüestions econòmiques.

Volem que sigui el més pràctic i útil possible per a la ciutadania (…) Hi haurà espais petits però mantenint-ne un de més gran i polivalent per fer-hi activitats que requereixin de més aforament (…) En aquest document no s’entra en qüestions econòmiques sinó de les necessitats existents a la població. Sobre això se’n parlarà quan s’encarregui la redacció del projecte executiu.

L’anàlisi sobre les necessitats d’espai per a la dinamització sociocultural de Calella – ha dit Buch – es farà amb perspectiva global i tenint en compte les disponibilitats que hi ha i els usos que tenen altres equipaments municipals, com la mateixa Fàbrica Llobet-Guri. Així s’havia demanat també des de l’oposició a l’hora d’entrat al debat sobre el desenvolupament del projecte.

No hi ha un calendari sobre la taula, però sí la voluntat d’enllestir l’execució del projecte el més aviat possible i que entri en funcionament. Serà durant aquest mandat municipal, ho dona per descomptat l’alcalde, qui ha revelat que sí s’han mantingut converses amb els titulars de les dues parades de venda de peix i de fruita i verdura perquè coneguin els plans del govern sobre l’equipament.

Mentrestant, continuen les obres a Can Saula, on inicialment s’havia projectat l’obertura del primer centre cívic municipal i, fins i tot, s’havia batejat amb el nom “Germanes Saula-Palomer”. De fet, això va motivar l’adquisició de l’immoble, que ara és de titularitat municipal, d’acord amb la Fundació Germanes Saula Palomer. Dins dels acords pel traspàs hi havia l’obertura d’una pinacoteca amb quadres de la col·lecció privada Humet-Saula. Això és manté, tal com ha confirmat l’alcalde Buch, que referma també la intenció d’ubicar-hi un nou punt d’informació turística que estarà a peu del carrer Església, el més transitat del casc urbà de Calella.

Hi haurà una pinacoteca fixe, amb una bona exposició de quadres, i la resta d’estances es destinaran a exposicions i activitats artístiques. A més, que sigui un punt d’informació per a les persones que visitin Calella.

Per cert, les obres a Can Saula continuen en marxa, amb un endarreriment més que notable respecte les previsions inicials. Segons Buch, això es deu a un contratemps de la pròpia empresa que està realitzant els treballs. “Estan a punt de finalitzar”, ha conclòs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.