Condemnat a 18 anys pel crim masclista en un bar de Calella

Local on va aparèixer el cadàver de la dona, el febrer del 2014
Local on va aparèixer el cadàver de la dona, el febrer del 2014

El Tribunal Suprem ha condemnat Julián Aliaga, que regentava un bar al Passatge de Mercè Rodoreda, a 18 anys de presó per haver assassinat la que era la seva parella sentimental, el febrer del 2014. Un crim que va commocionar la societat calellenca. Se’l considera també culpable d’un delicte de maltractament habitual, per la qual cosa haurà de complir una pena d’un any i 8 mesos de presó. La dona va aparèixer morta a l’interior del local, amb signes de violència.

La sala segona del Tribunal Suprem ha desestimat així el recurs de cassació que havia presentat en última instància contra de les sentències prèvies del jurat i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al·legant una vulneració de la presumpció d’innocència.

La sentència considera provats els delictes de maltractament habitual i assassinat, que va tenir lloc al local que Aliaga, que en aquell moment tenia 45 anys, i que portava amb la seva parella, Maria Luisa Fernández de la Hoz, de 51 anys. Tots dos de nacionalitat espanyola i residents a Calella.

La dona va aparèixer morta dins el bar amb signes de violència. Això va passar de matinada i al cap de dos dies es va detenir l’ara condemnat, que va ingressar a presó de forma provisional aquell mateix dia. El 4 de febrer del 2014.

La sentència de la sala segona del Tribunal Suprem l’obliga també a indemnitzar amb 50.000 euros i 6.000 euros, respectivament, el cosí i el germà de la víctima en concepte de responsabilitat civil.

L’Ajuntament de Calella s’havia presentat a la causa com a acusació popular.

23 anys de presó per a l’esquarterador suec

L’altre sentència que es feia pública ahir és la de l’assassinat d’una turista sueca, que el juliol del 2015 va aparèixer esquarterada i dins d’una maleta en uns terrenys boscosos a la part alta de la Riera Capaspre. L’Audiència de Barcelona ha condemnat a la seva parella, un home també de nacionalitat sueca, a 23 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i amb l’agreujant de parentiu. Els fets, per l’alta càrrega violenta, van commocionar la societat calellenca, que va organitzar concentracions de rebuig contra la xacra de la violència masclista.

El tribunal considera provat que l’acusat, que llavors tenia 42 anys, va colpejar la cara i el cap de la seva parella i que posteriorment li va tapar la boca i el nas fins que va morir asfixiada. Això va ser el 9 de juliol del 2015 dins les instal·lacions de l’Hotel Calella Palace, on tots dos estaven passant uns dies de vacances. Segons el relat dels fets que es recull en l’escrit, després la va esquarterar per treure-la de l’hotel en dues maletes i una bossa d’escombraries que va llançar al camí de Valldebanador.

El condemnat també haurà d’indemnitzar amb 525.000 euros els pares i els tres fills de la víctima, un dels quals havien tingut en comú. No s’hi podrà acostar ni tampoc tenir-hi contacte en els pròxims 33 anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat