Calella es desplaça de forma nombrosa a Montserrat per Tots Sants

Imatge d'arxiu

Mig miler de calellencs participaran a la Romeria a Montserrat que organitza la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella. Marxaran divendres i s’estaran a les instal·lacions annexes al complex monàstic fins dimarts, tot i que s’espera que la xifra de pelegrins augmenti diumenge 1 de novembre, diada de Tots Sants, amb l’arribada de particulars que fan el desplaçament pel seu propi compte. També la dels integrants de Calella Marxa que hi pujaran a peu. Pilar Navarro, responsable de la Romeria, ha detallat el programa que s’ha dissenyat per aquesta edició, que tindrà com a jornada cabdal la de diumenge amb la missa conventual i la recepció que fa el Pare Abat, Josep Maria Soler, als pelegrins i autoritats municipals que hi assisteixen.

La de Calella és de les Romeries a Montserrat més nombroses, i amb més solera. Enguany s’arribarà a la 87ena edició, i s’espera la participació de mig miler de calellencs que podran fer comunitat a la muntanya santa i assistir als actes religiosos que es programen des de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

Es farà del 30 d’octubre al 3 de novembre. El desplaçament organitzat deixarà als pelegrins a Montserrat el divendres a mig matí perquè puguin acomodar-se a les cel·les contractades. Al llarg de la tarda i nit, i fins i tot l’endemà dissabte acabarà d’arribar el gruix de participants, que ompliran totes les dependències d’allotjament que hi ha disponibles als edificis Abat Marcet i Abat Oliba, a més de l’alberg.

La tradicional castanyada s’avançarà a divendres a la nit perquè dissabte, vigília de Tots Sants, tindrà lloc la celebració de la Vetlla de Santa Maria. Pel matí, s’ha organitzat una visita guiada a l’antiga abadia de Santa Cecília, convertida en un refugi i espai d’activitats juvenils als peus de Sant Jeroni.

El dia central serà diumenge quan el Pare Abat, Josep Maria Soler, oferirà una recepció oficial a pelegrins i també autoritats locals, després de la missa conventual de les 11 del matí. “El Pare Abat ens rep i s’intercanvien detalls. També venia el Rector però aquest any no pot venir”, ha explicat Pilar Navarro, responsable de la Romeria, qui assegura que la trobada es produeix en un ambient d’afecte i fraternitat. “És el moment que el Pare Abat es retroba amb nosaltres, la gent de Calella, a qui ja coneix i que de fet va visitar l’any passat. I ell sempre té unes paraules adequades al moment, ens explica quina és la principal fita i saluda a tothom. Ens dóna una mostra de fraternitat i amistat”, ha afegit.

 

En acabar, es farà el dinar de germanor i a primera hora de la tarda s’espera l’arribada dels caminants de Calella Marxa que pugen a Montserrat a peu.

Com mana la tradició, el dilluns es farà l’ofrena floral a la majòlica de Calella al camí dels Degotalls i a la tarda un cinefòrum sobre Santa Teresa de Jesús. La tornada serà dimarts a mig matí.

Pilar Navarro convida a tothom a participar a la Romeria de forma festiva, amb esperit de germanor i en contacte amb la natura, però també anima als calellencs a fer comunitat acudint als actes religiosos. Sigui com sigui, demana que l’estada es realitzi amb respecte envers els monjos i la resta de pelegrins.

“Com en tota Romeria, es tracta d’anar a passar uns dies d’esbarjo i de reflexió, d’allò que en diríem «omplir el sac», que és el que demanen els monjos. Per això, el lema d’aquest any és «Tots quedaran plens de l’Esperit Sant». Tothom, en un moment o altre, passa a fer un petó a la Mare de Déu; però sí que ens agrada es vagi als actes que es fan per la Romeria de Calella”, ha manifestat Pilar Navarro.

 

Durant l’estada a Montserrat, els pelegrins gaudiran de descomptes i preus especials en serveis com el cremallera i la botiga de queviures.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *