L’Ajuntament es compromet a crear, liderar i executar el nou Pla Local d’Atenció a la Salut Mental

entrada hospital

El ple municipal de principis d’abril va votar favorablement i de forma unànime la proposta presentada per ERC. Aquesta recull un conjunt d’accions que tenen com a finalitat crear un pla local per prevenir el suïcidi i ajudar la salut mental dels calellencs i calellenques. A més, des del grup d’ERC van voler destacar la xarxa sanitària assistencial i de suport amb la qual compta Calella.

Tot i que l’ajuntament de Calella va aprovar per unanimitat del ple d’abril de 2021 l’aprovació de la moció presentada per Ciutadans per la implantació d’un pla local de prevenció del suïcidi i la salut mental, aquest pla local encara no s’ha posat en marxa. És per això que, el grup municipal d’ERC ha volgut seguir endavant amb la demanda. En aquest sentit, la regidora Pilar Rocafort va expressar que la moció que presentaven en cap moment era una crítica a la tasca feta pel govern municipal, sinó que el que busquen és que s’aprofitin els dispositius i espais de la ciutat, ja que compta amb tota una xarxa assistencial sanitària i de suport.

En tot cas, agrair a tothom el suport. Només vull aclarir que la moció no tenia un sentit crític, sinó que es fa per aprofitar els dispositius i espais que tenim. A mi, m’agrada parlar de Calella com a ‘ciutat cuidadora’ perquè tenim el goig de tenir una ciutat amb molta xarxa assistencial sanitària i de suport i, d’això, n’hem de treure un potencial i un profit dins els marcs existents. Per tant, agrair el suport i dir que és important el que s’ha dit avui de poder parlar obertament d’aquestes situacions i que no siguin temes tabús.

Pel que fa a l’acord, aquest demana l’adopció de tres punts concrets. D’una banda, la creació d’un grup de treball que elabori, lideri i executi el nou Pla Local d’atenció a la salut mental i emocional i de prevenció de conductes auto lesives a la ciutat. D’altra banda, la convocació del Consell Municipal de Política Social i Salut un cop estigui elaborat el nou pla per presentar-lo, valorar-lo i incloure aportacions. I, finalment, la incorporació definitiva de la Comunitat Terapèutica del Maresme al Consell Municipal de Política Social i Salut.

La moció va rebre els vots a favor de tots els grups municipals.

En aquest sentit, i per tothom qui l’interessi, l’entitat Obertament ha creat la campanya #Noésculpameva amb la intenció que els joves parlin obertament sobre salut mental i demanin ajuda. Recordem que tothom qui estigui passant per una situació complicada pot demanar ajuda al 061.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *